El ple de Morella acorda crear una comissió d’investigació dels preus de venda de locals públics al germà de Puig

92
PUBLICITAT

El PP trau endavant el punt amb el suport de l’equip de govern per a aclarir la disparitat de costos

El Partit Popular de Morella va aconseguir este dijous en ple, amb el suport de l’equip de govern, aprovar la constitució d’una comissió de treball per a aclarir la disparitat de preus aplicats en la venda d’una promoció d’habitatges públics en les quals el PSOE va adquirir un local presumptament a 400 euros/m² enfront dels 900 euros/m² que van arribar a abonar altres particulars.

“Per fi Morella sabrà el que va ocórrer. Encara que sembla que el PSOE no està per la labor de col·laborar”, ha declarat el portaveu del PP a Morella, Jesús Ortí. Perquè, “si no tenen res a ocultar, en lloc d’amenaçar-nos amb emprendre accions judicials contra nosaltres, el que hauria de fer és col·laborar per a esclarir els fets. Potser la seua actitud es deu al fet que precisament hi ha alguna cosa que no desitgen que es conega. Ho sabrem”.

Jesús Ortí ha manifestat el seu desig que el PSOE done la cara per uns fets ocorreguts durant la seua etapa de govern, amb Ximo Puig en la Generalitat i per Rhamsés Ripollés a l’ajuntament. El Centre Integrat de Serveis Econòmics (CISE), empresa pública dependent del consistori, va promoure la construcció d’habitatges i locals en els terrenys de l’antiga fàbrica del Tint.

Durant el procés de venda, s’advertix una arbitrarietat meridiana en els preus establits per metre quadrat, amb increments de fins al 125% en els costos i amb avantatges com les que presumptament es van aplicar en la venda d’un local al PSOE, a 400 euros/m². “No ens quadren els preus. I eixe és precisament el motiu pel qual volem que s’aplique llum i taquígrafs a l’ocorregut. Perquè ha arribat el moment que Morella sàpia el que durant 32 anys de socialisme es va silenciar”.

A la vora de la fallida

D’altra banda, Jesús Ortí ha demanat al PSOE que explique “com la seua gestió de govern en el municipi els ha portat a provocar un forat econòmic en la tresoreria municipal de més de 500.000 euros”. Un escenari que “ens deixa a la localitat a la vora de la fallida absoluta i sobre el qual el PSOE continua guardant silenci”.

“No ens callarem”, ha manifestat Jesús Ortí. “El canvi polític ha arribat perquè els veïns de Morella i els seus pobles vegen i sàpien que hi ha una altra manera de governar, amb responsabilitat, prudència i transparència absoluta, rendint comptes de cada pas que es dona davant la ciutadania”.