El nou conveni de gestió del Castell i les muralles de Morella, publicat al BOE

32
  • Es tracta d’un nou acord històric entre l’ajuntament i el Ministeri en el qual es milloren les condicions de gestió actuals
  • Aquest facilita la inversió i ajudes d’altres administracions i garanteix la gestió municipal durant 50 anys

El Bolletí Oficial de l’Estat va publicar ahir el nou conveni de gestió del Castell i les muralles de Morella. D’aquesta manera, és un acord important pel que fa a la gestió municipal dels monuments, ja que les noves condicions faciliten la inversió d’altres institucions i les ajudes de diferents administracions. A més, el nou conveni té una vigència de 50 anys i es revisarà periòdicament cada 10 anys.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “aquest és un acord històric per a millorar la gestió actual del Castell i les muralles de Morella, ja que són el nostre patrimoni més important i cal facilitar la inversió en aquest per a garantir la seua conservació”. L’edil ha explicat que “amb l’anterior conveni teníem problemes per a rebre ajudes d’altres administracions i invertir en la rehabilitació i conservació del monument, de manera que el nou acord facilita aquestes gestions”. A més, Rhamsés Ripollés remarca que “des de l’ajuntament sempre hem defensat la gestió municipal i de proximitat del nostre patrimoni de manera que el nou conveni tindrà una vigència de 50 anys i es revisarà de manera periòdica” i ha aclarit que “l’objectiu sempre ha sigut blindar al màxim la gestió municipal, ja que s’ha demostrat que és la millor opció per al monument i no repetir episodis negatius com els de fa uns anys”. Finalment, ha volgut “agrair al govern la seua sensibilitat amb la ciutat i el seu patrimoni per millorar el conveni actual”.

L’anterior conveni de gestió presentava diferents problemes a l’hora de rebre ajudes des d’altres administracions i invertir en el Castell i les muralles. A més, també hi havia dificultats per a accedir a l’1,5% cultural i tenia una vigència de 10 anys. Així, amb les noves condicions es solucionen els problemes per a intervindre al patrimoni amb el suport d’altres administracions, així com s’amplia el temps de gestió fins als 50 anys.

VA SER NOTÍCIA A DIADIA