El mossèn de Vilafranca celebra misses en directe a través de Facebook

1194
Misses
PUBLICITAT

Arran de l’estat d’alarma provocat pel Coronavirus i la mesura presa en relació a aquest, com és la quarantena, des del Bisbat es va comunicar la suspensió de les misses durant les properes setmanes.

Davant d’esta situació, el capellà de Vilafranca i Ares, mossèn Salva, va tenir la idea de portar la celebració de la missa a totes les cases de la gent per perpetuar el sentiment d’unitat cristiana.

Ho ha fet a través d’Internet, el gran entreteniment d’aquests dies. La Parròquia de Vilafranca compta amb un perfil a la xarxa social Facebook i és des d’allà des d’on el capellà es grava en directe cada dia per fer arribar la missa a totes les cases.

La idea li va venir de veure tantes retransmissions en directe sobre diversos àmbits i va pensar que era una bona manera de compartir el moment de l’Eucaristia, ja que així les misses celebrades arribarien almenys a una part dels creients (els més joves). Cada dia, des d’un grup de Whatsapp de feligresos, anuncia l’hora en què es durà a terme la missa i, des de la capelleta habilitada a la Casa Abadia de Vilafranca, prepara el seu ordinador i es grava retransmetent-la.

Ja són uns quants els creients que li han agraït aquesta iniciativa i el segueixen no només des d’Ares i Vilafranca, sinó també des d’altres municipis. Aquesta situació s’allargarà, al menys, fins que acabi aquest període de quarantena i siga segur tornar a assistir presencialment a les celebracions religioses.