El morellà Andreu Casero és elegit com a degà de la Facultat de Ciències Humanes i Socials de l’UJI

676
PUBLICITAT

El professor del Departament de Ciències de la Comunicació, Andreu Casero Ripollés, (Morella) ha sigut elegit degà de la Facultat de Ciències Humanes i Socials de la Universitat Jaume I per la junta de centre, d’acord amb el resultat provisional. La seua elecció completa la renovació dels responsables dels centres amb Amelia Simó en l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals; José Luis Blasco en la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques i Rafael Ballester en la Facultat de Ciències de la Salut.


Casero és actualment director del Departament de Ciències de la Comunicació i professor titular de Periodisme. Anteriorment, ha sigut vicedegà del Grau en Periodisme (2009-2016). És co-director del Màster Universitari en Noves Tendències i Processos d’Innovació en Comunicació i adjunt per l’àmbit de Comunicació dintre de l’àrea de Ciències Socials de l’ANEP. Està acreditat com a catedràtic d’universitat per l’ANECA i membre de l’Institut d’Estudis Catalans (secció Filosofia i Ciències Socials).

Al llarg de la seva carrera, ha participat en 13 projectes de recerca i ha realitzat estades de recerca en alguns dels centres d’investigació de referència internacionalment. En aquest sentit, destaquen les estades realitzades en la Columbia University (2015) i en el Communication and Media Research Institute (CAMRI) de la University of Westminster (Regne Unit) (2014). A més, amb anterioritat, ha realitzat estades en la UNESP a Brasil (2010), Universitè Paris 8 (2008) i la Università degli Studi di Milano Bicocca (2006).

Ha estat guardonat amb el V Premi de Recerca Universitària concedit per l’Associació Catalana de Premsa Comarcal (2011), el XIV Premi d’Innovació Educativa concedit pel Banc Santander i la Universitat Jaume I (2014) i el Premi Drago 2014 de la Revista Latina de Comunicación Social a l’article més citat de 2009. Igualment, en 2014 va obtenir una de les prestigioses ajudes a investigadors, innovadors i creadors culturals concedides per la Fundació BBVA.