El III Festival literari de Morella obri l’escriptura a altres temàtiques culturals

93
PUBLICITAT

El Teatre Municipal acollirà taules redones, junt a altres activitats a l’aire lliure, del 3 fins al 5 de maig

El Festival literari de Morella engega el compte enrere per a viure una intensa tercera edició els dies 3, 4 i 5 de maig. Algoritmes o humans? És la pregunta sobre la qual giraran els diferents panells literaris i la resta d’activitats alternatives programades durant el festival.

David Carroll, Vicent Torrent i Marina Rossell participaran en la taula inaugural del divendres 3 de maig, després de la presentació a càrrec de María José Gálvez, directora general del Llibre. Aquest panell versarà sobre ‘Líriques musicals: més poder que la literatura?’ i estarà moderat per Josep Vicent Frechina.

El dissabte 4 de maig serà el dia més intens. ‘Escriptors o màquines?’ intentaran respondre Ximo Puig i Manuel Jabois en este panell moderat per Elena Moya. Marga Sánchez, Encarnación Lemus, Marina Rossell i Ana Giner repassaran si ‘Des de la prehistòria fins a l’algoritme, hi ha progrés per a les dones?’, un debat moderat per Antoni Bassas. ‘Ajuden els llibres d’autoajuda?’ Es preguntaran Òscar Gual i Sergi Rufi dirigits per Rosa Badia. També Elena Moya conduirà a Antoni Bassas i Santos Palacios durant el panell ‘Vots i inversions: Decidim nosaltres o l’algoritme?’

El diumenge 5 de maig finalitzarà el festival amb un panell amb espai per a la gastronomia. Manu Núñez, Marta Morales, Ferran Fisas i Rafa Margós conversaran al voltant de la ‘Cuina intel·ligent’ dirigits per la consultora gastronòmica Tina Nielsen.

La directora del III Festival literari de Morella, Elena Moya, ha destacat que “esta edició se centra a valorar a les persones enfront dels automatismes que ofereix la tecnologia amb els algoritmes: es tracta a les persones com a tals, o com a pots de dades a qui esprémer i, sobretot, vendre i manipular?” “El festival disposarà d’una gran varietat de temàtiques en els panells literaris, així com altres activitats complementàries, per a reflexionar al voltant d’esta qüestió amb autors i creatius de renom”, segons Moya. Finalment, ha volgut “convidar a totes i tots a apropar-se a Morella per a disfrutar d’un intens cap de setmana d’activitats i germanor”.

Com l’any passat, el festival també comptarà amb un concurs cultural o rutes i visites guiades per a gaudir també de Morella a l’aire lliure. Begonya Segura dirigirà el Quizz cultural per equips al Palau del Marqués de Cruïlles el divendres a la nit (apuntar-se a festivalliterarimorella@gmail.com). Ramón Besa reflexionarà sobre ‘La caiguda de l’imperi blaugrana’ en un esmorzar-debat a l’Hotel Rey Don Jaime el dissabte al matí.

Anna Ballester junt amb la Fundació Bromera impartirà un taller d’expressió i poesia ‘Alça la teua veu’ el dissabte i ‘La poesia va de festa’ el diumenge. El financer londinenc Santos Palacios parlarà sobre el món de la inversió a la cafeteria del Rey Don Jaime i Pablo Segura guiarà una ‘Ruta per la Morella dels set pecats capitals’ la nit del 4 de maig. Ana Giner donarà una classe de ioga a la plaça Bisbe Martí per arrancar el diumenge amb serenor i energia. Tina Nielsen i Carlos Roque oferiran una ‘Ruta gastronòmica per Morella’ el diumenge, una activitat de pagament que inclourà el menjar. També es farà l’acte d’entrega de premis del X Concurs de microrelats Segio Beser organitzat pel Club dels Amics de la Ràdio i Comunicacions dels Ports el diumenge 5 de maig, el qual inclou enguany per primer cop una modalitat en anglés.