El disc ‘Cantigas de Santa María’ de Capella de Ministrers serà l’eix principal del X Early Music Morella en 2021

195
Capella de Ministers

Capella de Ministrers ha publicat ‘Cantigas de Santa María’ d’Alfons X el Savi (Toledo, 1221 – Sevilla, 1284), un disc en el qual aborda la coneguda obra del rei de Castella, de Lleó i altres regnes de l’època com Múrcia i Sevilla. Les obres recopilades en aquest disc corresponen a diversos enregistraments: El Greal, La Ruta de la Seda, Ramon Llull, Moresca, Musica Angelica i Lament di Tristano amb les quals commemora la desena edició de Early Music Morella; així com el 800 aniversari del monarca, i l’any sant Xacobeo. 

Carles Magraner, director de Capella de Ministrers, reuneix en l’enregistrament, que inclou 19 cantiges, un repertori per a celebrar les tres efemèrides que conflueixen l’any 2021. El treball discogràfic és el número 62 d’una formació de música històrica de referència amb 34 anys de presència en el panorama internacional. 

El repertori de la publicació serà l’eix central de la desena edició de Early Music Morella, Acadèmia i Festival Internacional de Música Medieval i Renaixentista, una de les cites més importants de la música antiga en el panorama internacional que organitza l’Associació Cultural Menges, i que tindrà lloc en el municipi castellonenc del 16 al 22 de juliol. Aquest esdeveniment cultural forma part del programa oficial del Xacobeo 2021.

El treball discogràfic ha comptat amb una nodrida participació de prestigiosos cantants i músics, així com la col·laboració de Lluís Vic Vocalis, Música Reservata de Barcelona i el Cor de la Generalitat Valenciana. Els enregistraments han estat realitzades a l’Església de Santa María de Requena, Capella de la Sapiència del Centre Cultural la Nau, Centri del Carme Cultura Contemporània i el Saló Alfons el Magnànim del Centre Cultural la Beneficència de València, i masteritzades per Jorge García Bastidas i Tabalet estudis.

Capella de Ministrers ha actuat en prestigiosos auditoris nacionals i internacionals i va obtenir el prestigiós Premi Internacional de Música Clàssica (ICMA en les seves sigles en anglès) i el premi Carles Santos en 2018, entre molts altres guardons al llarg de la seva dilatada història. Per als Premis ICMA 2021 és l’única producció espanyola finalista amb el disc Super Lamentationes, Hieremiae Prophetae del compositor andalús Cristóbal de Morals, màxim exponent de l’escola polifonista espanyola del segle XVI.

Disc de l’agrupació Capella de Ministers