El Consorci Provincial de Bombers tancarà 2016 després de realitzar més de 5.000 serveis en tota la província

443
PUBLICITAT
-La Diputació ha invertit aquest any més de 17,5 milions d’euros per assegurar la millor resposta davant situacions d’emergència

“La seguretat de tots i cadascun dels castellonencs que viuen en aquesta província és l’únic motor que mou als prop de 700 professionals que conformen un dels consorcis més eficients i eficaços de totes Espanya”. Així de clar s’ha mostrat el diputat del Consorci Provincial de Bombers, Luis Rubio, a l’hora de posar en valor “l’excel·lent labor” realitzada per “aquest servei integral d’emergències” depenent de la Diputació de Castelló i en el que el Govern Provincial ha invertit aquest any més de 17,5 milions d’euros per “garantir la seguretat dels nostres herois i l’eficàcia de les seues actuacions”.

En aquest sentit, Rubio ha ressenyat que per “fer del nostre cos de Bombers un dels més actualitzats a nivell tecnològic”, la institució provincial invertirà fins a 400.000 euros per a la renovació de tot el vestuari i prop de 700.000 euros per a l’adquisició d’un vehicle ABT de rescat en altura.

Amb tot, el diputat delegat de Bombers ha volgut realitzar un balanç anual del treball realitzat per aquest dispositiu integrat per nou parcs de bombers i fins a 15 parcs d’emergències i que “mancant afrontar els últims dies de 2016 i el dispositiu especial de la Nit de Cap d’Any, ja han arribat als 5.022 serveis, en la línia dels 5.063 de tot el passat any. El cos de Bombers, la Secció Forestal i Protecció Civil estan distribuïts estratègicament a la província per assegurar la resposta més eficaç davant les diverses emergències dels ciutadans”.

Increment d’accidents de trànsit i incendis en habitatges

Emergències com les ateses en les carreteres castellonenques pel Consorci aquest any. En aquest sentit, el diputat responsable ha assenyalat que els bombers provincials s’han ocupat de 120 sinistres, la qual cosa suposa un 28% més d’accidents de trànsit que en 2015, quan el nombre total es va situar en 86.

Un increment que també es fa patent en els incendis d’habitatges, arribant als 205 fins a hui quan el passat any van ser 169, un 17% més. Cal destacar que dels 205 incendis d’habitatges d’aquest any, ha hagut 21 en els que s’han produït danys personals, encara que “afortunadament no s’ha hagut que lamentar cap persona morta”.

En aquest sentit, Rubio ha destacat la importància de la campanya d’instal·lació gratuïta de detectors de fum impulsada per Moliner en els 134 municipis en els quals opera el Consorci, tots menys la capital que compta amb el seu propi servei, ja que “encara que no puguem evitar l’incendi sí que podem evitar les seues conseqüències més greus”.

Actuacions del Servei Forestal

Respecte a les intervencions realitzades pel Servei Forestal del Consorci, Rubio ha desgranat que han estat un total de 551 els incendis de vegetació que s’han produït a la província, un 11% més que en 2015, dels quals 77 ha estat qualificats com a incendis forestals.

Cal destacar que de les 1.602 hectàrees de vegetació calcinades aquest any a la província al llarg d’aquests 551 incendis, al voltant d’1.500 pertanyen a l’incendi d’Artana. Una xifra que, tal com ha destacat el diputat, demostra que “els professionals del Consorci han aconseguit amb la seva ràpida resposta que la gran majoria dels incendis es reduisquen a xicotetes dimensions, aconseguint controlar ràpidament el seu avanç”.

En aquesta línia d’actuació forestal, Rubio ha posat l’accent en el conveni signat per la Diputació i la Generalitat Valenciana, pel qual cada administració aportarà més de 900.000 d’euros anualment per a la creació de 16 brigades forestals de treball compostes per cinc professionals cadascuna. “Gràcies a aquesta col·laboració, -ha sumat- anem a fer de Castelló una terra més segura millorant la prevenció d’incendis i la resposta davant les emergències”.

Prop d’un 20% més de serveis de Protecció Civil

Referent al treball realitzat pel servei de Protecció Civil ideat per Moliner al llarg de 2016, el nombre d’intervencions s’ha vist incrementat en un 19%, arribant als 381 serveis.

En aquesta línia de posar a la disposició dels municipis, sobretot els que compten amb menys recursos, un cos de professionals per “poder garantir amb garanties la seguretat en esdeveniments multitudinaris”, Rubio ha destacat que de les 124 localitats que no comptaven amb servei propi de Protecció Civil, “prop d’un 65%, un total de 77 municipis, ja disposen d’ell gràcies a la Diputació”.