El Consorci de Bombers de la Diputació activa tot el dispositiu davant la preemergència per nevades

121

– El Govern Provincial coordina amb els bombers l’important desplegament en la província davant l’empitjorament metereològic

El Consorci Provincial de Bombers, gestionat per la Diputació, ha activat de forma immediata tot el dispositiu davant la preemergència per nevades activada pel centre de coordinació d’emergències de la Generalitat davant les previsions realitzades per Aemet d’un empitjorament general de la situació meteorològica en la província.

Així, i després que el president provincial, Javier Moliner, i el diputat responsable del Consorci, Luis Rubio, s’hagen reunit per a analitzar els possibles efectes del temporal a Castelló i les mesures a prendre, des del Consorci s’han preparat per a realitzar amb la major diligència possible un desplegament integrat per un total de 190 efectius amb 18 màquines llevaneu, 9 vehicles saler, 25 vehicles auxiliars i 11 unitats de comandament i coordinació.

A més, el dispositiu compta amb 200 tones de sal per a combatre les gelades a més de la URM, Unitat de Rescat de Muntanya i la Unitat de maquinària pesada i logística, única a la Comunitat Valenciana, i amb cinc pales carregadores i una fresadora.

Aquest ampli dispositiu, tal com ha destacat el diputat responsable de l’àrea, respon a la preemergència activada per nevades en tot l’interior de la província i en el litoral sud a més de la ja activada per temporal marítim per a tota la costa castellonenca. “Anem a intensificar el desplegament en tota la província per a fer front a l’ona de fred i que aquesta afecte el mínim possible als castellonencs”, ha assegurat Rubio.

No en va, s’espera que durant el matí es puguen acumular fins a 15 centímetres de neu en tot l’interior de Castelló i fins a 4 centímetres en el litoral sud amb una cota inicial de 300-400 metres. Respecte al temporal marítim, cal ressenyar que afectarà a tota la costa amb vents de força 7-8 i ones d’entre 3 i 4 metres.

És per això que Rubio ha volgut posar l’accent en la “importància d’actuar amb tots els mitjans que siguen necessaris davant els possibles episodis provocats per l’onada de fred”, per la qual cosa ha confirmat que “l’important dispositiu inicial ja desplegat es pot anar ampliant progressiva i puntualment en la mesura de les necessitats”.

Necessària prevenció

Així les coses, és imprescindible extremar la precaució durant els pròxims dies a l’hora d’utilitzar els diferents sistemes de calefacció per a evitar incendis en els habitatges, que s’evite programar activitats en la muntanya i, si és possible, s’evite circular per carreteres afectades per nevades. En cas d’haver de conduir, cal anar proveïts de cadenes, amb el dipòsit ple de combustible i comptar amb telèfon mòbil i roba d’abric i impermeable.

“Des de la Diputació, a través del Consorci Provincial de Bombers i les seues professions, anem a realitzar el major desplegament possible i intensificar els treballs per a atenuar els efectes del temporal però és imprescindible que aquests treballs de prevenció comencen en tots i cadascun dels castellonencs”, ha argumentat el diputat provincial.