El Consorci de Bombers de Castelló activa el dispositiu de nevades davant del temporal previst per aquest cap de setmana

342
PUBLICITAT
El Consorci mobilitzarà i coordinarà a un total de 190 efectius humans amb 18 màquines llevaneu, 9 vehicles saler, 24 vehicles auxiliars i 11 unitats de comandament i coordinació.
En base als avisos emesos des Aemet, la Generalitat Valenciana ha activat la preemergència per nevades i temporal de vent a l’interior de la Província de Castelló.

La previsió d’Aemet per a la Província de Castelló indica que a partir d’aquesta propera matinada es poden produir nevades a tot l’interior amb una cota que comencés en els 1000m i al llarg del Dissabte pot baixar fins als 600m. La màxima precipitació s’espera en zones d’interior Nord on es poden acumular fins a 8cm. de neu o fins i tot una mica superior en zones altes. En zones d’interior Sud s’esperen acumulats de neu de fins a 4 cm.

Alhora, Aemet, preveu temporal de vent a tot l’interior aconseguint ratxes de fins a 100km / h.

La combinació de neu i vent fort, pot ocasionar zones de geleres amb major acumulació de neu. Alhora pot dificultar la conducció pel que és important extremar la precaució.

Activat un ampli dispositiu del Consorci de Bombers.

Per fer front a qualsevol problema derivat d’aquests fenòmens, el Consorci Provincial de Bombers de Castelló tindrà activat un ampli dispositiu tant en mitjans materials com humans.

 18 màquines llevaneu.
 9 vehicles saler.
 200 tones de sal
 Parcs de Bombers de Benicarló, Orpesa, Nules i Segorbe.
 URM (Unitat de Rescat de Muntanya).
 Parcs de Bombers voluntaris de Morella, Benassal, Llucena, Atzeneta del Maestrat i Onda.
 13 Parcs Rurals amb les seves respectives Brigades d’Emergència de la Generalitat.
 Unitat de maquinària pesada i logística amb 5 pales carregadores i una fresadora.