El Colomer Zurita de Morella es rehabilitarà amb l’1,5% cultural

188

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

-El projecte suposarà una primera inversió de 810.745,04 euros i el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana n’aporta el 68%
-El Colomer Zurita albergarà diversos serveis culturals i educatius com l’Escola de Música de Morella

Morella destinarà l’1,5% cultural del ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana al projecte de rehabilitació de l’edifici Colomer Zurita. D’aquesta manera, tal com va donar a conéixer el ministeri, el projecte presentat per l’Ajuntament de Morella és un dels que obtenen finançament d’estes ajudes. L’actuació compta amb un pressupost de 810.745,04 euros i el ministeri aportarà el 68% d’aquest. Així, aquest es destinarà a diferents activitats culturals i educatives com albergar l’Escola de Música de Morella.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “es tracta d’una molt bona notícia per a la recuperació d’este edifici emblemàtic de la ciutat de Morella, fruit d’un gran treball que es realitza amb este objectiu des de fa mesos”. L’edil ha explicat que “amb aquesta ajuda es realitzarà una primera fase de la rehabilitació del Colomer Zurita i albergar les primeres activitats i infraestructures culturals com, per exemple, l’escola de música”. Rhamsés també ha comentat que “es tracta d’un edifici que significa i ha de significar molt per a la ciutat. Té moltes possibilitats i volem que torne a estar ben viu” i ha afegit que “amb aquesta ajuda iniciem amb pas ferm la seua rehabilitació, però caldrà treballar junt amb la resta de les administracions com la Generalitat Valenciana i la Diputació de Castelló per a continuar i completar el projecte de recuperació del Colomer Zurita”.

Cal explicar que l’Ajuntament de Morella ha rebut la resolució provisional i compta amb 10 dies per a acceptar l’ajuda. Després, hi ha un termini de 90 dies per a presentar la documentació necessària. Així, Rhamsés ha afegit que “esperem que el projecte s’aprove durant el primer trimestre de l’any 2021 i les obres comencen en els primers sis mesos d’aquest”.