El Coll Blanc de Culla dins del nou microsite de promoció de l’art contemporani

872
Imatge del MIAU a Fanzara
Imatge del MIAU a Fanzara
PUBLICITAT

Nota de premsa Generalitat Valenciana

  • Turisme llança un web específic per a promocionar l’art contemporani a la Comunitat Valenciana
  • El secretari autonòmic de Turisme apunta que “la promoció de l’art contemporani en les zones rurals suposa posar en valor, redescobrir i diversificar l’oferta de turisme cultural”
  • El web s’emmarca en l’estratègia CreaTurisme de promoció de productes turístics singulars

Turisme Comunitat Valenciana ha posat en marxa un nou microsite específic per a promocionar l’oferta d’art contemporani a la Comunitat Valenciana.

Aquest web està integrat al portal turístic de la Comunitat Valenciana i promociona, especialment, les iniciatives, esdeveniments, espais expositius o museus situats a l’àmbit rural però inclou també l’oferta dels grans centres culturals urbans.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha assegurat que “la promoció de l’art contemporani en les zones rurals suposa posar en valor, redescobrir i diversificar l’oferta de turisme cultural de la Comunitat.”

“Aquest any, en el qual molts dels nostres visitants trien destins rurals, la promoció d’aquesta oferta cultural suposa afegir un valor diferencial a aquests destins i continuar impulsant la vertebració de tot el territori de la Comunitat”, ha afegit Colomer.

Turisme Comunitat Valenciana, a través de l’estratègia CreaTurisme, impulsa la Xarxa de Centres d’Art Contemporani en l’entorn rural com a producte turístic singular. A aquesta xarxa s’han adherit diferents recursos turístics vinculats a l’art contemporani, tant iniciatives permanents com de caràcter efímer però de celebració periòdica.

Recursos turístics diferents

El nou web incorpora 32 entrades amb diferents recursos, el fil conductor dels quals és l’art més avantguardista.

Així, és presenta l’art urbà a través d’iniciatives com la del Museu Inacabat d’Art Urbà (Miau) del xicotet municipi de Fanzara, a l’Alt Millars, o la del Citric, a Torreblanca, i també l’aposta de Xest per impulsar un esdeveniment cultural com és el Grafittea.

La xarxa d’art contemporani també inclou festivals multidisciplinaris com, per exemple, el del tèxtil de Gata de Gorgos (Art al Vent), manifestacions de Land Art com el Biodivers de Carrícola, a la Vall d’Albaida, o art efímer, com és la iniciativa dels Miradors de l’Horta, a l’entorn del Barranc del Carraixet.

El nou ‘microsite’ també promociona espais en xicotetes poblacions, com és Coll Blanc, a Culla, i museus de referència com el MACVAC de Vilafamés. A tots ells, s’uneixen els grans centres d’art contemporani com l’IVAM, el Centre del Carme, el MACA d’Alacant, el MUA de la Universitat d’Alacant, el Espai d’art contemporani de Castelló i també col·leccions privades i espais multidisciplinaris.