El Club de Bàsquet Femení Morella rebrà la Creu de Santa Llúcia el 30 d’abril

766
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

L’acte d’entrega de la Creu de Santa Llúcia al Club de Bàsquet Femení Morella ja compta amb una nova data. El Teatre Municipal albergarà el lliurament de la màxima distinció de la ciutat el dissabte 30 d’abril a les 19.30 hores. Així, s’atorgarà la Creu de Santa Llúcia a una entitat que va més enllà de l’activitat esportiva, ja que es tracta de l’únic club femení en esport d’equip i, per tant, el que dóna instruments a les xiquetes per empoderar-se, fer-se fortes, independents i comprovar que elles també són capaces i poden ser les protagonistes de les grans gestes esportives com han demostrat en tots aquestos anys.

Cal recordar que el lliurament de la creu es va aprovar al ple extraordinari que es va celebrar el 3 de gener per a celebrar-se, com és tradicional, el 7 del mateix mes i coincidir amb la festivitat de Sant Julià, patró de Morella. D’aquesta manera, la situació sanitària amb la pandèmia de la COVID-19, va obligar a ajornar l’acte fins a la nova data amb l’acord de l’ajuntament de Morella i el Club de Bàsquet Femení Morella.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “aquestes distincions serveixen per a reconéixer el treball i esforç de persones i col·lectius amb la ciutat de Morella, la qual cosa ens fa més grans com a poble”. A més, el primer edil ha afegit que “el Club de Bàsquet Femení Morella fa un gran treball amb l’esport femení des de l’any 2002 i oferir aquesta activitat a les xiquetes de Morella, les quals han obtingut diferents èxits durant els anys de la seua història”. “Fa 20 anys es va iniciar este esport a les Escoles Esportives Municipals i després es va donar pas a la formació del club”. A més, també ha recordat “a les pioneres morellanes que van formar part del primer equip de bàsquet femení de Morella des de l’any 1991”. Finalment, Rhamsés ha aprofitat per a “felicitar i agrair a totes les jugadores, mares, pares, entrenadors i totes les persones que fan possible aquest projecte”.

Cal explicar que, La història del Club Bàsquet Femení Morella comença estretament lligada a la regidoria d’esports de la ciutat, quan el setembre de 2002 Josep Bordás, regidor d’esports en aquell moment, va proposar a l’actual entrenador, José Moreno, oferir bàsquet femení en les Escoles Esportives Municipals. Començava així, de zero, després dels desapareguts equips de bàsquet sènior, l’oferta per a l’esport d’equip femení. En un primer moment les inscripcions van ser de tan sols vuit xiquetes i el mateix Moreno ens diu ”vaig intentar convèncer a Josep Bordás que ho deixés córrer, però la seva insistència va acabar per convèncer-me a mi del contrari. El seu argument va ser que si aquestes vuit nenes s’ho passaven bé, l’any següent el nombre d’inscrites augmentaria, com va ser així”. Eixa temporada, amb quatre xiquetes de tercer de primària i quatre de quart tan sols es van fer entrenaments. A final de la mateixa van jugar dos partits amistosos enfront del Vinaròs, guanyant el C. B. F. Morella i, per tant, els seus dos primers encontres. La temporada següent, 2003-2004, el plantejament va ser el mateix, però ja es van doblar les inscripcions, 16 xiquetes. Posteriorment, la temporada 2004-2005 es van realitzar els tràmits de constitució del club, així com la inscripció en la Federació de Bàsquet de la Comunitat Valenciana. Aquesta va ser la primera temporada amb participació en les competicions d’aquesta federació.