El CDR Alt Maestrat continua dinamitzant accions socials en l’entorn rural

474
CDR Alt Maestrat
PUBLICITAT

El Centre de Desenvolupament Rural Alt Maestrat s’ha adaptat a les noves circumstàncies per acompanyar i resoldre les necessitats dels xiquets, majors, immigrants i persones amb diversitat funcional amb els que habitualment treballen.

Aquests dies de confinament continuen endavant amb els seus projectes orientats a generar millors condicions de vida entre els habitants dels seus pobles. Les iniciatives dirigides a la infància, majors, població immigrant i persones amb diversitat funcional s’han adaptat, a causa de la crisi sanitària generada pel coronavirus, a la nova situació de confinament decretada per l’estat d’alarma i, lluny de trencar els vincles entre els professionals que presten aquests serveis i els usuaris, han enfortit, encara més, la relació existent per donar solucions i atenció a les persones més vulnerables.


En aquests moments el CDR dona ajuda urgent d’alimentació, lloguer, pagament de rebuts de llum…, amb coordinació amb els serveis socials de la Plana Alta i l’Alt Maestrat, a aquelles persones que més ho necessiten.


També continuen amb l’atenció psicològica (via telefònica o en línia) a aquelles persones que estaven realitzant psicoteràpia i a aquelles que en aquests moments  són derivades pels Serveis Socials d’atenció primària.


A través dels grups de Whatsapp fan seguiment i acompanyament escolar de l’alumnat de primària i secundària de les poblacions d’Albocàsser i les Coves de Vinromà. Amb aquesta eina i altres TIC, fan aplegar activitats i propostes per als xiquets i xiquetes de l’escoleta matinera d’Albocàsser i atenen a persones immigrants que participen del taller d’idioma.


A més, un dels col·lectius a qui recolzen més és a les persones majors usuàries de la Unitat de Respir d’Albocàsser i del taller d’estimulació cognitiva de Benlloc. Amb aquest col·lectiu mantenen contacte telefònic sovint perquè se sentin acompanyades i, a la vegada, facin una sèrie d’exercicis i activitats destinades a l’estimulació cognitiva, sempre en coordinació amb els respectius ajuntaments i les monitores de les unitats de respir municipals.


Cal remarcar que els monitors del Centre de Desenvolupament Rurral que estaven desenvolupant tallers i activitats amb persones amb diversitat funcional del CEEM d’Albocàsser no han parat la seua activitat i, mitjançant vídeos i tutorials, els fan arribar una sèrie de tasques i activitats perquè no perdin el fil dels tallers on participaven (trencadís, agricultura ecològica i rehabilitació i manteniment físic).

En aquesta línia de treball també continuen coordinant un grup de dones voluntàries per a la confecció de mascaretes de tela. La monitora de costura que portava endavant el taller de costura per a dones immigrades, ha realitzat vídeos tutorials perquè moltes d’aquestes participants (voluntàriament) puguen confeccionar-les i lliurar-les gratuïtament a les persones que les necessiten.


D’altra banda, el Programa Operatiu d’Inclusió Social i Economia Social que estan desenvolupant continua amb algunes accions programades, amb l’objectiu de reforçar la lluita contra la pobresa, l’exclusió social i la discriminació.

D’aquesta manera, el Centre de Desenvolupament Rural Alt Maestrat continua en actiu dinamitzant accions socials al món rural.