Efectius del Consorci Provincial de Bombers rescaten els cossos de dos dels tres senderistes perduts a la Tinença

350

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

El tercer senderista era rescatat en bon estat a primera hora de la vesprada després de ser localitzat per helicòpter

Efectius del Consorci Provincial de Bombers han rescatat els cossos sense vida de dos dels tres senderistes que romanien extraviats des d’anit a la zona de Castell de Cabres. El tercer d’ells, en bon estat, havia estat localitzat al voltant de les 15:45 hores per un dels helicòpters de la Generalitat mobilitzats en la recerca. El Consorci Provincial de Bombers va mobilitzar tot el dispositiu de recerca i rescat després de rebre l’avís després de la trucada d’auxili realitzada al 112 al voltant de les 23:30 hores. Malgrat les adverses condicions meteorològiques s’ha estat treballant tota la nit, i avui a primera hora del matí s’ha ampliat tot el dispositiu fins a la localització i rescat de les víctimes.

El diputat de Bombers, Luis Rubio, ha explicat que “des del mateix moment en què vam rebre l’avís ahir a la nit, mobilitzem a dues màquines llevaneus perquè es desplacessin a Castell de Cabres per tal de localitzar-los en informar en el seu trucada que creien estar a prop del municipi. Vam aconseguir arribar de matinada al municipi, però sense localitzar-los, i també una Unitat de Rescat de Muntanya va estar treballant en la seva localització, sense èxit, tenint en compte les adverses condicions amb què treballàvem amb ratxes de vent fortíssimes i nevant. A primera hora d’aquest matí s’han incorporat els mitjans aeris a la recerca així com diverses dotacions addicionals de la unitat de rescat de muntanya i de bombers, la unitat canina de Protecció Civil de la Diputació, a part d’agents mediambientals, Guàrdia Civil i policia autonòmica fins a sumar un total de 90 efectius coordinats pel Consorci, que han estat treballant tot el dia fins a la localització i rescat de les víctimes “.

El diputat ha tingut un missatge de “condol i condolències als seus familiars, i agraïment a tots els professionals que han treballat amb tot el seu esforç en les diferents unitats per trobar-los amb vida, són moments molt durs”.