Educació publica el calendari d’admissió i matriculació per al curs 21/22 des d’Infantil fins a Batxillerat

223

Els cicles educatius d’Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat ja tenen nou calendari d’admissió i matriculació en els seus diferents cursos, segons ha publicat la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. Les famílies valencianes tindran del 25 de maig fins al 2 de juny per a poder presentar les sol·licituds d’admissió als col·legis en els cicles d’Infantil i de Primària; mentre que la matriculació es realitzaria de l’1 al 16 de juliol. En tot cas, la publicació de les places vacants de cada centre es faran publiques un dia abans que es puguen presentar sol·licituds, és a dir, el 24 de maig.

El període d’admissió i matriculació per a Secundària i Batxillerat serà un poc més tard: del 3 al 14 de juny hi haurà temps per a presentar les sol·licituds d’admissió i el període de matriculació correspon del 26 al 29 de juliol. Així mateix, la publicació de places vacants també es publicarà un dia abans que s’obri el període d’admissió: el 2 de juny.

Cal destacar que tots els tràmits es tornaran a realitzar telemàticament. Quan s’esmenta “tornaran” és perquè aquesta modalitat no-presencial es va estrenar l’any passat en el marc de la pandèmia per la Covid-19, i del seu bon ús que li van donar les famílies s’ha establit com la forma més fàcil i ràpida de tramitar aquestes burocràcies. Per tal de donar cada vegada un millor servei, des d’Educació han comunicat que s’està treballant per agilitzar la pàgina web (telematricula.es).

Aquests procediments, ara desenvolupats telemàticament, suposen el primer gran pas per tal de matricular als xiquets i xiquetes per primera vegada, ja siga en el cicle Infantil de 3 anys, en les aules gratuïtes de 2 anys dels CEIP o en les escoletes de titularitat de la Generalitat de 0-3 anys. Per als demés casos de cicles educatius, aquest procediment és especialment útil per als xiquets i xiquetes que han de canviar de col·legi i s’ha de sol·licitar el canvi de centre educatiu.