Dos investigadors de la UJI difonen els dinosaures d’Els Ports

267

Nota de premsa de la Universitat Jaume I

Els investigadors del Departament de Ciències Agràries i del Medi Natural de la Universitat Jaume I Sergi Meseguer i Andrés Santos-Cubedo participaran durant octubre i novembre en diferents activitats per a divulgar els estudis que estan duent a terme sobre els dinosaures de la província de Castelló.

Dins del projecte «Promoció de la cultura científica i divulgació del patrimoni paleontològic de la província de Castelló», els dos investigadors participaran del 25 al 27 d’octubre en el I Congrés Internacional de Musealització i Posada en Valor del Patrimoni, en el qual presentaran dos treballs sobre noves tecnologies aplicades a la divulgació de la Geologia i els dinosaures de Els Ports.

D’altra banda, el paleontòleg Santos-Cubedo, participarà com a ponent en les Jornades de Paleontologia de la Comunitat Valenciana: Els nostres dinosaures que se celebraran el 19 i 20 d’octubre en el Museu de les Ciències de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València. A més, el 3 de novembre impartirà la conferència «Els dinosaures a Castelló» en l’Ateneu de Castelló, en la qual abordarà els descobriments d’aquests fòssils en la província.

A meitat de novembre tots dos investigadors participaran en la Setmana Dinomania de Cinctorres, en la qual se celebraran diversos actes de promoció cultural i turística d’aquesta localitat dels Ports, entorn dels dinosaures del Parc Cultural Dinomania. Així mateix, tindrà lloc a finals de novembre la 63 Sessió Científica de la Societat Geològica d’Espanya en el Museu Paleontològic d’Elx, on presentaran una ponència sobre patologies en ossos de dinosaures trobats en el jaciment ANA de Cinctorres, treball que posteriorment es publicarà en la revista científica Geogaceta.