Dia històric per a Morella amb la inauguració i obertura de la nova N-232 al Port de Querol

438
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

Avui s’ha celebrat l’acte d’inauguració i obertura de la nova N-232 en el tram Port de Querol – Masia de La Torreta presidit pel President del Govern, Pedro Sánchez, el President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, la Ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, i l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, entre altres autoritats. L’acte ha tingut lloc al túnel de la Bota i pròxim al nou viaducte ubicat en el barranc del mateix nom.

Cal recordar que l’actuació comptava amb un pressupost de 42.384.566,57 euros, més les assistències tècniques i expropiacions ha suposat més de 50 milions d’euros. L’acte a comptat amb la participació de les associacions i entitats locals com a representació de la societat morellana. Així, també han acudit els diferents alcaldes i alcaldesses de la comarca dels Ports i l’alcalde d’Alcanyís invitats per l’ajuntament de Morella.

L’N-232 en el tram del Port de Querol – Masia de La Torreta redueix en set quilòmetres el traçat de la via i en més de 10 minuts el temps de circulació per aquest port. A més, té un desnivell amb un pendent més progressiu que l’antic port. També augmenta la seguretat de la carretera amb un nou carril per a vehicles lents i l’eliminació de les corbes característiques del port. Aquest és un projecte reivindicat durant dècades per tota la comarca dels Ports.

D’aquesta manera, el President del Govern, Pedro Sánchez, ha subratllat que “la importància d’aquesta carretera que uneix Castelló amb Terol i per al futur de les comarques d’interior com són Els Ports i el Maestrat”. A més, ha remarcat també “el treball que suposa integrar la carretera en el paisatge”.
El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha comentat que “aquesta és una data històrica per a aquesta zona i les comarques més properes on l’N-232 és la via de comunicació principal”.

D’altra banda, Ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha refermat “el compromís del ministeri amb aquesta carretera i la continuació de les tramitacions per al tram que falta millorar, des de La Torreta fins a Morella”.

Finalment, Rhamsés ha destacat que “avui és un dia històric per a Morella, així com per a tot el nord de la Comunitat Valenciana i les comarques veïnes d’Aragó” i ha afegit que “per fi està operativa esta nova carretera que suposa unes comunicacions dignes i ha de ser generadora d’oportunitats”. L’edil ha aprofitat per a “agrair la col·laboració permanent que hem tingut amb el ministeri i les empreses durant el transcórrer de les obres que mai s’han aturat” i ha explicat que “és un projecte de tota la societat morellana i, per això, hem volgut que amb les associacions estiguera representada”. Finalment, també ha volgut “agrair la coordinació entre totes les entitats perquè la nova N-232 siga una realitat” i “ara continuarem treballant, com hem fet amb el Port de Querol, perquè el tram Masia de La Torreta-Morella sud siga una realitat al més prompte possible”.

Cal recordar que al mes de maig, el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana  va aprovar l’expedient d’informació pública i el projecte definitiu del condicionament i reordenació d’accessos de la carretera N-232 en el tram Masia de La Torreta-Morella Sud. “Aquesta fita és un pas fonamental per a la redacció del projecte de construcció, ja que durant molts anys no es va fer cap tramitació i el govern actual ho ha impulsat des que es va produir la publicació” ha comentat Rhamsés. A més, l’alcalde també ha traslladat la importància de portar endavant el projecte del Parador Nacional de Turisme de Morella.

Detall commemoratiu de la inauguració
Rhamsés Ripollés, ha aprofitat la vista per a entregar als presidents un detall commemoratiu d’aquest dia històric amb la silueta de Morella i la nova infraestructura del viaducte per a salvar el Barranc de la Bota i el Port de Querol. A més, l’edil ha entregat a Pedro Sánchez una samarreta del Club de Bàsquet Femení Morella per l’afició del president a aquest esport i els triomfs obtinguts pel club morellà aquesta temporada.