Detecten el SARS-CoV-2 en dos exemplars morts de visons silvestres en una zona limítrofa entre Castelló i Terol

206

– Personal tècnic del Servei de Vida Silvestre ha garantit que no hi ha risc de contagi per a les persones

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha informat de la detecció del virus SARS-CoV-2, causant de la COVID-19, en dos exemplars morts de visons americans silvestres. Els casos detectats s’han localitzat en dos visons procedents dels rius Millars i Palància, en concret en una zona limítrofa de Castelló amb Terol, on es troba l’única població en la Comunitat Valenciana d’aquests animals que experimenta una tendència descendent en el nombre d’exemplars des de la posada en marxa de l’estratègia coordinada pel projecte ‘Life Lutreola’.

L’exhaustiu programa de control i erradicació d’aquesta espècie invasora, amb campanyes en marxa des de 2004, ha permès detectar la presència del virus en els animals.

Personal tècnic del departament competent de l’Administració Autonòmica ha garantit “nul risc de contagi per a les persones” i la Direcció General de Medi natural ha suspés cautelarment la captura mitjançant parany fins a l’adequació del protocol per a garantir la seguretat del personal tècnic encarregat d’aquesta pràctica.

Agricultura ha notificat els casos a la Conselleria de Sanitat, mentre que aquesta última ja ha informat sobre aquest tema el Centre de Coordinació de Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), dependent del Ministeri de Sanitat.

Així mateix, la Conselleria d’Agricultura ha informat que s’està en una primera fase on és important recaptar tota la informació i confirmar els resultats de les anàlisis -realitzades pels laboratoris de la UCH-CEU per a establir una avaluació del risc i de les mesures de seguretat que podrien ser precises.