Denuncien tracte de favor a Francis Puig en la compra d’un local per a Comunicació Els Ports

119
PUBLICITAT

Pressumptament, l’empresa pública Iniciatives per a la Promoció del Tint S.L.U. li va oferir condicions diferents a la resta de propietaris

L’Ajuntament de Morella, pressumptament, va afavorir en 2014 a Francis Puig, germà de l’expresident Ximo Puig, per les condicions de la venta d’un local comercial en la capital d’Els Ports. És l’actual seu de la televisió Comunicació Els Ports, dirigida per Francis Puig.

Segons una informació publicada per El Mundo, el germà de l’expresident va poder comprar el local sense hipoteca i acordar el pagament a plaços a l’empresa pública municipal Iniciatives per la Promoció del Tint S.L.U., creada amb Puig en el govern, i destinada, entre d’altres, a comprar els terrenys per a edificar 70 vivendes i més de 20 locals comercials.

Un d’aquests locals és el que va comprar el germà de l’expresident al carrer del Tint per 177.934,95 euros. Segons les mateixes fonts, Puig va pagar 19.474,95 euros i la resta va quedar estipulada en 240 cuotes mensuals de 690,17 euros mentre que la resta de compradors havia de signar una hipoteca, encara que a l’escriptura de Puig també figura l’existència d’hipoteca.

El “greu tracte de favor” que denuncien els actuals responsabltes de l’empresa pública també aviva les critiques del PP, que exigirà el Grup Municipal Socialista que explique  el desenvolupament de l’operació. Així ho ha manifestat el portaveu del PP a Morella, Jesús Ortí, després que es feren públiques les “condicions favorables “que es van donar a Francis Puig per a adquirir el local que actualment ocupa la seua empresa, “imposant millores en l’adquisició que no es van donar a la resta de particulars que van decidir comprar un immoble en la citada promoció”.

“Exigim la màxima transparencia, eclamem al que fora alcalde, Rhamsés Ripollés, que explique per què va donar eixe tracte de favor i, en el cas que es neguen, exigirem llum i taquígrafs a través d’una comissió d’investigació perquè volem que els veïns de Morella sàpien fins a l’últim detall d’esta operació, una més que es descobrix després dels 32 anys de socialisme”.