Demà dimecres 28 comencen les obres de reparació del pont de la Bota i la N232 a eixe punt quedarà tallada

718
PUBLICITAT


Des de l’Ajuntament de Morella es lamenta la desinformació i descoordinació amb Foment i que des de subdelegació del govern no s’ha atès la petició d’haver fet una reunió prèvia al tall per tal de minimitzar les molèsties de les obres i de coordinar l’afecció en serveis públics com transport i sanitat.

Ahir es rebia la confirmació per part de subdelegació del govern en Castelló que les obres de reparació del Pont de la Bota s’inicien el dimecres d’esta mateixa setmana. La duració prevista de les obres és de 6 a 8 setmanes i en eixe punt la n-232 quedarà totalment tallada.

Segons el comunicat del Ministeri de Foment, les actuacions se centren en reparar el tram afectat per l’accident d’un camió, produït ara quasi fa un any, que va trencar la barana d’una vora del pont i va danyar també el tauler i altres elements de l’estructura.

Es tracta d’un pont arc construït en els anys 40 que requereix un seguit d’actuacions estructurals per poder ancorar els nou ampits al tauler.

Els treballs de reparació requereixen aixecar completament el ferm sobre el tauler de l’estructura, així com la realització de formigonats en tota l’amplada del mateix, pel que és impossible mantenir el trànsit pel pont.

Per això, el Ministeri ha estimat que el tancament total de la carretera N-232 és “inevitable”, si bé ha considerat que durant els mesos estivals no era convenient efectuar el tancament del pont, a causa de l’afluència turística.

Com a conseqüència del tall complet de la carretera N-232 en aquest punt durant el temps que dure la reparació, aproximadament unes sis setmanes, es veurà afectat principalment el trànsit entre la comarca dels Ports i Vinaròs via N-232 i amb Castelló de la plana via N-232 / CV-10.

Des de l’Ajuntament de Morella, ja fa setmanes, al conèixer que durant el mes de setembre s’iniciarien les obres, es va sol·licitar una reunió de coordinació amb Foment, on pogueren participar també altres administracions competents en serveis afectats, com són sanitat i transport. El que es lamenta és, que tot i comprometre el subdelegat del govern a fer-la, esta reunió no s’ha produït i l’alcalde de Morella critica que ‘la descoordinació és més que evident i totes les administracions tindrien que pensar més amb la gent que vivim a Morella i minimitzar al màxim les molèsties d’esta actuació’. ‘No tants sols s’ha tardat molt en repara, després de quasi 1 any, sinó que molts dels passos que s’han donat han segut prou negatius’. Cal recordar que s’ha anunciat l’inici de les obres diverses vegades i Morella i altres municipis s’han queixat de desinformació al respecte.

Al respecte de les obres i el tall ahir mateix, sols rebre la informació des de subdelegació, l’ajuntament de Morella va informar als seus veïns i veïnes mitjançant el servei de Morella Informa de whatsapp.

Sol·licitud tram alternatiu per a turismes

Des de l’Ajuntament de Morella s’ha traslladat a Foment i Subdelegació que s’habilita per a turismes el pas inferior del pont mitjançant la pista forestal existent, ja que així almenys per a este tipus de vehicles el trajecte Morella-Vinaròs, molt important per a tota la comarca, no es veu afectat, ja que amb el tram alternatiu plantejat per foment s’augmenta el temps de trajecte al voltant de 40 minuts. De moment la resposta de Foment ha segut negativa.