Contes corals escrits per xiquets. Xavi Monfort presenta a Vilafranca “La princesa i el volcà” i “Els Tres Caragols”

315
Presentació de Xavi Monfort a la Biblioteca de Vilafranca
Presentació de Xavi Monfort a la Biblioteca de Vilafranca

DSC02393El mestre vilafranquí Xavi Monfort es va endinsar , fa tres anys , en l’escriptura d’un conte . Ho va fer amb els seus alumnes de 5 anys com un projecte educatiu de tota la classe . El resultat : dos contes : ” La princesa i el volcà ” i “Els Tres Caragols ” . Els contes s’han presentat , davant un centenar de xiquets i pares , a la biblioteca de Vilafranca . Pau Sancho, de Trobadorets, ha estat el contacontes.

Es tracta d’històries nascudes de la imaginació dels mateixos xiquets . Són contes realitzats per alumnes d’infantil , xiquets de tres i cinc anys .
Segons Xavi Monfort , coordinador d’aquest projecte coral , ” es tracta d’un recull del treball realitzat en el curs 2010-2011. L’objectiu era potenciar la relació entre les famílies i l’escola ”

Els nens es van involucrar en el conte com una cosa pròpia . ” Va ser a través de la metodologia de projectes de treball en què els nens van triar el que volien treballar i, a partir d’aquí va néixer el conte ” .

Relata Xavi Monfort que “Són contes inventats . El d’ Tres Caragols està fet sobre el treball dels nens i les famílies a casa. El de la Princesa i el Volcà és una història inventada pels alumnes a l’aula” . Explica el mestre que “els alumnes escollien allò que volien treballar . Per triar els contes investiguem sobre els contes , treballem com escriure’ls i va començar a desenvolupar-se i inventar-se la pròpia història . Preguntant i provant configurem l’argument” .

L’experiència va ser més que gratificant “És un procés en el qual gaudim alumnes i mestre . Vam estar un curs treballant . El projecte a més no es va quedar en un conte , sinó que també en una obra de teatre” , segons descriu . El conte va rebre el premi Sambori i s’ha presentat en format digital .