Compromís visita l’Ajuntament de Cinctorres per replegar les necessitats del municipi

100
COMPROMÍS CINCTORRES (2)
  • Carles Mulet i Pau Ferrando ofereixen a l’equip de govern tota la col·laboració en les institucions on està representada la coalició

El diputat provincial de Promoció Econòmica, Ocupació i Internacionalització, Pau Ferrando i el senador de designació autonòmica, Carles Mulet, han visitat el municipi de Cinctorres (Els Ports) i s’han reunit amb la seua alcaldessa, Mireia Mestre i la resta de l’equip de govern independent.

Els representants de Compromís han oferit a l’equip de govern tota la col·laboració de la coalició en aquelles institucions on s’està present, començant per la Diputació o la Generalitat, on es governa, com en les Corts Generals on es té veu tant al Senat com al Congrés.

Compromís ha recollit les inquietuds municipals davant el repartiment de les compensacions per les noves actuacions del Pla eòlic i les problemàtiques per les esteses elèctriques per l’afecció a zona LIC i Zepa referent a la protecció d’aus.

També s’ha constatat la necessitat de reforçar i ajudar als ajuntaments xicotets per ser l’administració més propera al ciutadà i on la manca de personal i pressupost, dificulta molt el dia a dia, el que obliga el personal a fer faenes que sovint transcendeixen de les seues funcions.

Des de Compromís es traslladarà a Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives la consulta per saber els motius pels quals des de fa temps es va abandonar el projecte de residencia de gent gran de la localitat, un edifici que va fer l’ajuntament i mai va entrar en ús. Igualment es preguntarà per la possibilitat de rellançar el polígon industrial del municipi.

Pau Ferrando ha explicat les apostes de la Diputació per apropar als municipis de l’interior la formació i empredurisme. “La nostra aposta”, ha dit Ferrando “és assentar la població en els pobles del nostre interior que han patit durant dècades l’abandonament de les institucions i han patit un despoblament i envelliment poblacional preocupant. Cal revertir esta situació i revitalitzar el nostre territori”.

Carles Mulet ha reiterat que la lluita contra el despoblament està en l’agenda de Compromís “com prioritari, per això estem recorrent els pobles que no ixen en l’agenda dels partits tradicionals perquè numèricament no aporten vots. Nosaltres no busquem vots, busquem fer útils les institucions on estem i intentar aportar solucions als problemas del territori”.

VA SER NOTÍCIA A DIADIA