Compromís per Vilafranca vota en contra de les retribucions de l’alcalde i la tinent d’alcalde

309
Compromís per Vilafranca

Apunten que “es tracta d’unes retribucions que res tenen a vore en les necessitats del municipi”

La nova corporació municipal de Vilafranca va aprovar el passat dimecres 24 de juny les remuneracions que percebran alguns dels seus membres, amb l’únic suport dels sis regidors del PSOE. L’alcalde, Óscar Tena, cobrarà la quantitat màxima que li permet la llei (2026€ nets mensuals, en 14 pagues anuals), mentre que la tinent d’alcalde rebrà 1116.33€ nets al mes, en 14 pagues anuals, al que hi ha que afegir les contribucions en matèria d’ IRPF i Seguretat Social que també paga el municipi.

El grup municipal Compromís, que va votar en contra d’aquestes assignacions, va mostrar el seu descontent amb aquestes retribucions.

Compromís fonamenta la seua oposició amb diferents arguments, com són la delicada situació econòmica dels comptes municipals i de moltes famílies del poble. Més enllà, es tracta d’unes retribucions que res tenen a vore en les necessitats del municipi, que assoleix una despesa de quasi 900.000€ en funcionaris, quasi el 40% de pressupost, i que no tenen parer en altres poblacions de l’entorn i de les dimensions de Vilafranca. És més, aquestes retribucions sobrepassen les partides assignades als regidors alliberats en els pressupostos de 2015 i apunten a què la partida de salaris i seguretat social s’esgotarà ja en novembre. També es basen en l’augment considerable d’hores remunerades a regidors que haurà d’abonar cada mes el consistori, que creixen en un 40% (passen de 45 a 75 hores setmanals) mentre que el número d’habitants de Vilafranca no deixa de disminuir (Vilafranca ha perdut més d’un 8% de la població des de l’any 2011).

En aquest mateix plenari, es van assignar les diferents regidories. Francesc Monfort serà el nou regidor d’agricultura, comerç i indústria i Jorge Sorribes el d’educació, així com les retribucions de la resta de regidors que seran de 70€ per assistència a plenaris ordinaris, 50€ per les juntes de govern i 40 per les comissions informatives.