Comencen els preparatius de la Rogativa de Morella amb el condicionament del camí de Vallivana

85
PUBLICITAT

La Policia Local coordina amb la Guàrdia Civil de trànsit els punts de la Torreta i el Pont de la Bota tenint en compte la nova N-232

Hi ha una vacant en els alets de l’Associació Mare de Déu de Vallivana i les persones interessades es poden presentar fins al dimecres 31 de maig

Com cada primer dissabte de maig té lloc la Rogativa. En esta, les morellanes i morellans visiten a la seua patrona, la Mare de Déu de Vallivana, i baixen des de Morella fins al santuari. És per això que, l’ajuntament, els i les alets de la Mare de Déu treballen en els preparatius. Així, les i els alets han revisat el camí i han traslladat les necessitats de manteniment i millora en les últimes setmanes al consistori. D’aquesta manera, la brigada EMERGE ha iniciat avui els treballs de neteja del camí que recorreran romeres i romers els dies 6 i 7. Així, els treballs han començat des de Vallivana i se centren en el tram que va des del santuari fins al Pont de la Bota. A més, la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica també ha portat a terme tasques de neteja al barranc de la Bota.

Cal recordar que, aquest any serà la primera vegada que la Rogativa transcorrerà amb la nova N-232. És per això que la Policia Local treballa amb l’organització de les zones d’aparcament durant el trajecte, especialment a la Torreta i al Pont de la Bota. L’itinerari d’esta edició transcorre pràcticament al complet per camí i senda. Només el tram des del Pont de la Bota fins a l’entrador al camí anirà per l’antiga N-232. Així, la Policia Local coordinarà estos punts amb trànsit.

Com també és habitual, hi haurà servei de bus per a pujar de Vallivana el dissabte a la vesprada i anar-hi el diumenge al matí. Tanmateix, s’ha previst una reunió entre l’ajuntament i l’administradora de Vallivana per a concretar els horaris i altres detalls del servei, els quals s’informaran amb antelació.
L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “la Rogativa és una cita assenyalada al calendari festiu i tradicional de Morella i cal que es desenvolupe en les millors condicions possibles”. L’edil ha explicat que “avui han començat els treballs de neteja del camí de Vallivanatenint en compte la revisió que han fet els i les alets” i ha afegit que “esta rogativa és la primera que farem ja amb la nova carretera, de manera que des de la Policia Local ultimen tot el dispositiu junt amb la Guàrdia Civil per a organitzar l’aparcament i els accessos de la millor forma possible, ja que són unes jornades de convivència i s’espera molta participació”.

Vacant d’alets de la Mare de Déu de Vallivana

Durant les últimes setmanes s’ha produït la renúncia de l’antic administrador de Vallivana, Jesús Sangüesa, i l’elecció de la nova, Lara Buj. Això ha provocat que actualment hi haja una vacant en els alets de la Mare de Déu de Vallivana. Més concretament de la Dena dels Castellons. Així, com disposen els estatuts de l’Associació Mare de Déu de Vallivana i d’acord amb l’Ajuntament de Morella, les persones interessades a cobrir la vacant, poden presentar la sol·licitud corresponent, a través del formulari disponible a l’ajuntament, al registre municipal fins al dimecres 31 de maig de 2023.