Comença la primera fase de rehabilitació de l’edifici del forn de Xiva

216

-Nota de l’Ajuntament de Morella-

Amb aquesta primera fase es restaurarà la teulada i es consolidarà l’immoble, perquè puga tornar a acollir actes de diversa índole en el futur. A més, les obres de la Torre de la Font Vella avancen després d’apuntalar la roca en la què s’assenta aquesta fortificació

L’obra del forn de Xiva ja està en execució. Amb aquesta primera fase es restaurarà la teulada, la qual cosa permetrà consolidar l’estructura d’aquest edifici, tan estimat pels veïns i veïnes de Xiva. Aquesta actuació és molt important, ja que l’immoble es troba en molt mal estat. D’altra banda, continuen les obres a la Torre de la Font Vella i aquesta setmana s’ha instal·lat la bastida, després que hagen finalitzat els treballs arqueològics i que s’haja conclòs la primera fase de la intervenció, que ha consistit en apuntalar la roca sobre la qual es recolza la base de la fortificació.

El regidor delegat de Xiva, Amadeu Bordàs, explica que “l’obra del forn és molt important, ja que és un immoble molt estimat pels veïns i veïnes i que estava en ruïnes. Amb aquesta actuació anem a rehabilitar-lo i en els propers anys continuarem amb les següents fases, perquè puga albergar actes diversos”. A més, afegia que “els primers treballs s’han centrat en el desmantellament de la teulada, que ara es rehabilitarà”. Aquesta primera fase té un pressupost de 40.000 euros.

L’objectiu final és recuperar l’edifici i que puga albergar actes culturals. Per a això, s’ha començat per l’estructura i, a poc a poc, s’invertirà per recuperar-se totalment.

Torre de la Font Vella

L’Ajuntament de Morella també està actuant a la Torre de la Font Vella. Després de diverses setmanes de treballs, s’ha conclòs la primera fase, de gran rellevància, que ha consistit en apuntalar la roca en què s’assenta la fortalesa. Aquesta es trobava en molt mal estat i es corria el risc que aquest s’agreujara si es desplaçava. Aquesta setmana s’ha instal·lat la bastida i es va a treballar en la consolidació d’aquesta fortificació. El pressupost total de l’actuació és de 140.000 euros i les està duent a terme la Brigada Municipal. Cal recordar que aquesta s’ha ampliat per escometre aquesta intervenció a través del Pla d’Ocupació Local.

Per tot això, el regidor Amadeu Bordàs, assenyala que “la rehabilitació i posada en valor del nostre patrimoni és una prioritat per a aquest equip de govern i aquesta actuació servirà per consolidar la Torre de la Font Vella, que és una de les dues que faltaven per rehabilitar de tot el perímetre defensiu de la localitat”.