Ciudadanos demana més recursos per les restes paleontològiques dels Ports

632
Excavació a Cinctorres
PUBLICITAT

El grup Ciudadanos a les Corts va demanar ahir que el Consell destine més recursos per protegir les restes paleontològiques dels Ports, ja que va assegurar que «Castelló perd més de 100 milions d’euros anuals per oblidar» aquest tipus de turisme.

El portaveu adjunt de Ciudadanos, Alberto García, va defensar la necessitat d’incrementar els recursos materials i personals de l’Institut Valencià de Conservació i Restauració de Béns Culturals (Ivacor) a les instal·lacions de Penyeta Roja, per protegir i divulgar les restes paleontològiques de la comarca.

García, que va presentar una iniciativa parlamentària al respecte, ha assenyalat en un comunicat que, amb aquesta mesura, s’afavoriria el turisme a la zona, s’evitaria la despoblació i es reduiria la precarietat laboral dels empleats del centre. La paleontologia a la província «té un gran potencial cultural i patrimonial», va subratllar el diputat de Ciutadans, que va lamentar «la manca de recursos a les instal·lacions de l’Ivacor de Penyeta Roja, on només hi ha una restauradora paleontòloga».

García ha afegit que el patrimoni cultural valencià «és de domini públic i, per tant, l’administració té l’obligació de protegir-lo, conservar-lo i divulgar-».