Capella de Ministrers ofereix dos concerts en el mig any de l’Early Music Morella

392
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

Early Music Morella celebra estos dies el mig any amb diferents activitats. Aquest es va iniciar ahir amb el concert La querela di Ezequiela i continua fins al dimarts 6 de desembre. Capella de Ministrers, dirigida per Carles Magraner, que actuarà avui dilluns amb el programa Dones i música a l’Edat Mitjana, música per a un convent femení, a l’Arxiprestal de Santa Maria a les 18.30 hores; i demà dia 6, oferirà La dama i l’unicorn, pel meu únic desig, un espectacle familiar de música i de dansa a càrrec de Toni Aparisi i la companyia TransferMove al Teatre Municipal a les 12.30 hores.

Per al programa Dones i música a l’edat mitjana, Magraner comptarà amb les veus d’Èlia Casanova, Beatriz Lafont, Laia Blasco i Maria Morellà i el músic Robert Cases (arpa) per reconstruir tres moments importants vinculats al Monestir de Santa María de Sijena (Osca) en un concert en què es recupera part del seu Processional.

A l’espectacle La dama i l’unicorn, Capella de Ministrers presenta, en col·laboració amb la companyia de dansa TransferMove i Toni Aparisi, un espectacle multisensorial, familiar i infantil que ens apropa a la música medieval amb la interpretació de La Dame à la licorne (La dama i l’unicorn) una col·lecció de sis tapissos flamencs conservats al Museu Cluny de París.
Els personatges que hi apareixen: una dama, un unicorn i un bestiari pacífic, cobren vida a partir d’un text original de Mercè Viana recordant-nos la capacitat de l’ésser humà de descobrir i posar en valor el món que ens envolta, de la necessitat de sentir, emocionar, somiar i voler. En aquest repertori actuaran Carles Magraner (violes) i Robert Cases (llaüt i arpa), amb la coreografia i dansa de Toni Aparisi i els ballarins Laia Blasco, Carmen Comes, Carla Coves, Alba Galdón i Sonia Murillo, i el vestidor de Maria Poquet.