Blanch destaca la “aposta personal” de Ximo Puig perquè els pobles amb dificultats poblacionals tinguen caixers

579
caixer automàtic
PUBLICITAT

El secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló i diputat autonòmic, Ernest Blanch, ha destacat la “aposta personal” del president de la Generalitat, Ximo Puig, amb el més d’un milió d’euros que es destinaran perquè hi haja caixers automàtics en tots els municipis amb dificultats poblacionals. Així ho ha expressat en la presentació dels pressupostos de la Generalitat Valenciana per a la comarca dels Ports que ha tingut lloc a Morella i en el qual ha estat acompanyat pel diputat socialista Santiago Pérez.

Blanch ha posat l’accent en el “caràcter social” dels quals són “els cinquens pressupostos del Botànic aprovats dins del termini i en la forma escaient, que suposen un augment d’un 1,6 per cent respecte a l’anterior exercici i que posa a la ciutadania en el centre de les nostres polítiques”. “Ara no es fan la America’s Cup ni la Formula 1 però sí que s’atenen les necessitats de la gent, i en això estem treballant totes i tots”, ha assenyalat el diputat autonòmic del PSPV-PSOE.

El secretari general dels socialistes a les comarques de Castelló, ha ressenyat que “la gran part inversora està en la sanitat universal i l’educació pública”. Ha este respecte, ha citat com a exemples la millora del CEIP Mare de Vallivana de Morella (1.145.048 euros), la construcció del nou col·legi Mare de Déu dels Àngels de Sant Mateu (2.000.000 euros), la construcció de l’escola Jaume I i ampliació de l’IES José Vilaplana de Vinaròs (3.558.495 euros), la construcció del CRA Araboga de Canet lo Roig (996.998 euros), l’ampliació i millora del CEIP Albert Selma de Santa Magdalena de Pulpis (673.701 euros), les reformes en el Centre de Salut de Sant Mateu (34.000 euros) i Traiguera i la construcció del Centre de Salut Vinaròs II (150.000 euros).

Blanch també ha ressaltat altres projectes que seran “realitat” com la nova infraestructura turística Centre de Turisme Morella-Els Ports (1.155.048 euros), el depòsit d’aigua en Ares (603.410 euros) “per a resoldre els problemes del subministrament”, i el condicionament dels camins rurals a Càlig, Cervera del Maestrat, Vallibona i Vilafranca.

Per part seua, el diputat Santiago Pérez ha assenyalat que la Diputació ha destinat inversions “importants” en matèria d’infraestructures com la finalització de la carretera de la Mata i la millora de la carretera de Lugo a Villores o l’inici de l’accés de la Mata cap a la Cuba.

D’altra banda, Blanch i Pérez han assistit a l’executiva comarcal on van parlar amb els alcaldes de la situació en la qual es troben després del pas de la borrasca Gloria, van manifestar el seu agraïment als agents que han treballat perquè els municipis hagen pogut reprendre la normalitat i van agrair també la “sensibilitat” del president del Govern, Pedro Sánchez i de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, “que han visitat el nostre territori en estos difícils moments”.