Benassal promocionarà la Fira d’Oficis i el Mes de l’Avellana en el Pregó

764

El Pregó servirà com a aparador per a dos dels esdeveniments més destacats que organitzarà Benassal durant 2016.
Un grup de veïns de la localitat, tots ells voluntaris, desfilarà en l’anunci oficial de les festes de la Magdalena. Ho faran anunciant una nova edició de la Mostra d’Oficis Tradicionals, que arribarà a Benassal els dies 23 i 24 de juliol i el Mes de l’Avellana, que es desenvoluparà a l’octubre amb menús especials i activitats entorn d’aquest fruit sec.
En el Pregó de la Magdalena els veïns de Benassal desfilaran mostrant alguns dels oficis tradicionals que s’exhibeixen en la Fira d’Oficis. Així mateix el públic podrà observar com es dansa el Ball Pla. Per això, a més de les parelles de bailadores, també es comptarà amb la col·laboració de la banda de música. No faltaran tampoc els quintos.
Un carro arrossegat per una cavalleria també formarà part de la comitiva.
Els integrants de la comitiva benassalenca oferiran avellanes garrapinyades al seu pas per a donar a conèixer una nova edició del Mes de l’Avellana. Des de fa dos anys Benassal organitza a l’octubre activitats entorn d’aquest fruit sec. I és que la localitat és la principal productora de la província. Així mateix els restaurants del municipi ofereixen menús especials durant tot el mes.
L’alcaldessa de Benassal, Mari Luz Monterde, ha valorat que El Pregó és “un gran aparador per a Benassal i els pobles de la província, tenint en compte que els primers turistes i visitants són els més pròxims”.
L’Ajuntament de Benassal posarà un autobús perquè els voluntaris i voluntàries que participen en la desfilada es puguen desplaçar fins a Castelló. Des del consistori han apuntat que les places lliures podran ser utilitzades pels veïns i veïnes que desitgen acompanyar-los.
5-IMG_4206
2-IMG_4192