Avui comencen les XVI Jornades de la Trufa Morella-Els Ports

577
PUBLICITAT
  • Menús especials elaborats amb el diamant negre dels Ports, tallers i showcookings es realitzaran a Morella fins al 10 de març
  • Aquesta vesprada tindrà lloc el primer showcooking a càrrec de la Pizzeria Lola i el restaurant El Faixero

Morella engega les XVI Jornades de la Trufa Morella-Els Ports amb diferents activitats com els showcookings per a veure en directe com elaborar plats amb el diamant negre com a producte principal. Aquestes jornades s’allarguen fins al 10 de març on diferents establiments de Morella i la resta de la comarca ofereixen menús especials amb trufa. A més, dins de les jornades, tindrà lloc el festival gastro-literari Morella Negra com la Trufa els des del 22 al 24 de febrer.

Així, en aquestes jornades gastronòmiques del 2019 participen El Faixero de Cinctorres, Pizzeria Lola, Mesón del Pastor, Casa Roque, Cardenal Ram, Vinatea i La Fonda Moreno de Morella, L’Escudella i La Taverna del Forn de Vilafranca i el Palau dels Ossets de Forcall amb menús i plats elaborats específicament per a aquestos dies on la trufa és la gran protagonista de la cuina de la zona.

El regidor de Turisme, Jorge García, ha destacat que “la trufa concentra a Morella i la comarca dels Ports a molta gent que ve a degustar aquest producte característic de la zona. Prova d’això és que ja estem en la 16a edició, la qual compta amb més showcookings que mai”. L’edil ha explicat que “cada restaurant ha preparat diferents menús que combinen el diamant negre dels Ports amb carns, peix, bolets, pasta o arròs i fins i tot postres, els quals admeten aquest producte amb un sabor característic”. Finalment, Jorge ha recordat que “les Jornades de la Trufa també compten amb altres activitats i es combina amb la literatura per a celebrar durant un cap de setmana Morella Negra com la Trufa, englobada dins d’estos dies gastronòmics a l’hivern dels Ports”.

IV Morella Negra com la Trufa

Cal destacar que dins de les XVI Jornades de la Trufa se celebra el festival gastro-literari Morella Negra com la Trufa. Aquesta serà la IV edició del festival, el qual combina el gènere literari de la novel·la negra amb degustacions de pinxos de trufa i tasts de vins. Així, Morella Negra concentra cada any a diferents personalitats literàries d’aquest gènere novel·lístic per a realitzar presentacions de llibres, taules redones i conferències al voltant d’aquesta.