AVA-ASAJA valora la campanya de vigilància per a combatre els robatoris de garrofes

464
ava algarrobas
ava algarrobas
PUBLICITAT

L’organització agrària aplaudeix que les forces de seguretat atenguen la seua reivindicació i reclama que el Codi Penal penalitze l’acumulació de furts

València, 19 d’abril de 2022. L’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA) valora de manera positiva la campanya de vigilància que duen a terme les forces de la Policia de la Generalitat i els equips ROCA de la Guàrdia Civil per a combatre els robatoris de garrofes en el camp valencià. L’organització agrària aplaudeix que les forces de seguretat atenguen la reivindicació que ve reclamant des de fa diversos anys a fi de fer front a l’ona de furts encoratjats pels preus en màxims històrics que aconsegueix aquesta fruita seca deguda a les seues creixents aplicacions en la indústria alimentària i farmacèutica.

El responsable de la sectorial de fruita seca d’AVA-ASAJA, Armando Boullosa, explica que “l’evolució positiva que està experimentant el sector de la garrofa té com a principal amenaça els robatoris, perquè deixen a molts agricultors sense la collita de tot un any, per la qual cosa si volem garantir un futur digne a aquest cultiu necessitem que les forces de seguretat destinen tots els recursos possibles a atallar aquesta xacra”.

Així reacciona l’associació davant l’última operació policial que s’ha resolt amb la detenció de vuit persones i la recerca d’una altra per robar més de 23 tones de garrofes a València. La campanya també ha localitzat quatre magatzems il·legals i identificat altres quatre que mancaven dels deguts permisos o presentaven greus irregularitats en la comercialització dels productes. Des de setembre les recerques específiques de control de la traçabilitat han aconseguit detenir a un total de 19 persones i altres 19 han estat investigades pels delictes de furt, falsificació de documents i apropiació en total de més de 65 tones de garrofa a la província de València.

Boullosa apunta que “en aquesta última campanya hem notat que hi ha hagut una mica menys de furts a causa de les adequades actuacions de control. Sabem que és molt difícil vigilar totes les parcel·les en trobar-se molt disseminades en una extensa superfície de diverses comarques interiors; per això considerem encertada la decisió de centrar els esforços a inspeccionar els centres de recepció i tallar d’arrel la compra de garrofes sostretes i el mercat negre”.

AVA-ASAJA reclama que les forces de seguretat amplien aquest dispositiu a altres cultius i infraestructures agràries que estan sofrint robatoris continuats. L’organització agrària va alertar fa uns dies de l’interés creixent dels lladres per objectes metàl·lics, com el ferro o el coure, a la calor de l’escalada de preus en el mercat internacional. Així mateix, AVA-ASAJA reitera la necessitat d’endurir el Codi Penal de manera que s’aproven penes més dures a l’acumulació de furts en el medi rural.