Arriba la III edició del festival gastro-literari Morella Negra com la Trufa

568
Morella Negra com la Trufa
PUBLICITAT

– Els dies 23, 24 i 25 de febrer, la ciutat s’omplirà d’escriptors i escriptores de novel·la negra

Morella està preparada per a celebrar la III edició del festival gastro-literari Morella Negra com la Trufa. Taules de diàleg, xerrades, presentacions de llibres i altres activitats omplin la ciutat d’escriptors i escriptores, així com aficionats a aquest característic gènere literari. A més, el festival entrega el Premi Tuber Melanosporum a l’escriptor o escriptora novell com un dels actes principals del cap de setmana del 23, 24 i 25 de febrer.

El festival Morella Negra com la Trufa està dins de les XV Jornades de la Trufa de Morella. Així, durant els dies del festival també hi ha degustacions del ‘diamant negre’ dels Ports. Aquestes jornades gastronòmiques s’allarguen fins a l’11 de març on els restaurants de la ciutat ofereixen menús especials amb la trufa com a producte estrella, així com activitats, degustacions, tasts de vins i Showcooking durant aquestes setmanes.

El Regidor de Turisme i Comissari de Morella Negra, Jorge García, ha destacat que “el cap de setmana de Morella Negra compta amb una agenda molt completa amb activitats literàries i gastronòmiques, ja que el festival està emmarcat dins de les Jornades de la Trufa”. A més, ha comentat que “la novel·la negra marida molt bé amb la trufa negra, ja que és un dels principals atractius gastronòmics de la zona”. Així, Jorge ha aprofitat per a “convidar a tots i totes a gaudir d’aquest cap de setmana de cultura i gastronomia a Morella”.

Programació de Morella Negra

El festival gastro-literari Morella Negra com la Trufa s’inaugura aquest divendres a les 20.30 hores. Al finalitzar, hi haurà una degustació de plats negres a la Llotja de l’ajuntament que durant el festival es converteix en l’espai Gastro-literari Sergio Beser.

El dissabte hi haurà activitats durant tot el dia. D’aquesta manera, a les 12.00 hores hi ha programada una visita guiada per la Morella més negra. A les 17.30 hores, taula de diàleg La Mafia Rusa moderada per Álex Milian, director de continguts del setmanari El Temps, en la qual participaran l’escriptor i periodista, Carlos Quílez, i els escriptors Rafa Melero i Pere Cervantes. A les 19.00 hores, entrega del Premi Tuber Melanosporum a la millor novel·la negra d’un escriptor novell publicada entre setembre de 2016 i agost de l’any 2017. A continuació, a les 19.30 hores, taula de diàleg Negres i Criminals, amb l’escriptor Víctor del Árbol i la escriptora Rosa Ribas. Finalment, la jornada acaba amb degustació de plats elaborats amb trufa i vins de la IGP de Castelló amb firma de llibres a l’espai Sergio Beser.

El diumenge comença amb la taula Lletres Negres Valencianes, moderada pel periodista Eric Gras, coordinador de continguts del suplement Cuadernos del Periódico Mediterráneo. En aquesta participaran els escriptors valencians Ferran Torrent i Martí Domínguez. A les 12.45 hores, taula de diàleg Investigadors mítics que tornen en la que intervindran Carlos Zanón i Victoria González. Finalment hi haurà firma de llibres pels autors i degustació de pinxos negres a l’espai gastro-literari Sergio Beser.