Arriba la I Fira de l’ovella i de la cabra a Vilafranca

106
PUBLICITAT

El primer cap de setmana de maig Vilafranca gaudirà de tallers, exhibicions, degustacions, concerts i un llarg programa d’activitats que giraran entorn l’ovella i la cabra. Aquesta fira es desenvoluparà al pati del Restaurant l’Escudella i posarà en valor la tradició ramadera i formatgera del municipi.

La indústria ramadera i l’activitat dels masos sempre ha tingut un paper molt rellevant en l’economia local vilafranquina, és per això que es vol donar valor a aquestes tradicions amb aquesta fira. Les jornades giraran entorn l’ovella i la cabra, ja que són els animals els quals gira entorn la ramaderia a la zona dels Ports. Al llarg de les jornades es durà a terme una exhibició de gossos de rabera, ja que aquest és un paper fonamental per al món del pasturatge. També, es farà una degustació i venda de formatges de pastura, així, es posarà en valor la producció formatgera del Mas de la Marina, on Sabores el Llosar produeix els seus productes. A més, tindrà lloc un taller de llana que donarà a conéixer els diferents usos d’aquest material tèxtil.

Per a ambientar la jornada, es farà un concert i un menjar. Aquest últim consistirà en un menú de pastor, que endinsarà al públic en la vida d’un pastor amb el menjar típic del seu treball. Finalment, per concloure aquestes jornades i per donar a conéixer tots els temes pastorils, ramaders i formatges es projectarà un documental.

Així doncs, els dies 4 i 5 de maig, es durà a terme aquesta primera edició de la fira de l’ovella i la cabra a Vilafranca, organitzada per la formatgeria Sabores del Llosar, el restaurant l’Escudella i l’Ajuntament de Vilafranca.