Arranquen els cursos de formació per a l’ocupació i la promoció econòmica de la Diputació de Castelló del curs 2021

340
PUBLICITAT

Programen 130 actuacions per a millorar les competències professionals de persones aturades, autònomes, empreses i pimes de les 38 entitats locals adherides a l’Estratègia Provincial 

La Diputació de Castelló posa en marxa aquest mes de febrer el programa d’accions formatives de l’Estratègia Provincial per al Foment de l’Ocupació, l’Emprenedoria i la Promoció Econòmica corresponents al primer semestre del curs 2021. L’àrea de Promoció Econòmica, Ocupació i Internacionalització ha elaborat un calendari amb més de 130 actuacions, que es duran a terme tant en la modalitat en línia, com semipresencial i presencial als espais municipals habilitats pels 38 ajuntaments, mancomunitats i entitats supramunicipals adherides a l’estratègia.

La formació en modalitat presencial complirà estrictament les instruccions dictades a cada moment per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública per a la prevenció de contagis a les aules. A més, totes les entitats que són seu formativa compten amb un Pla de Contingència concorde a la situació actual.

El diputat de Promoció Econòmica, Pau Ferrando, ha explicat que l’objectiu dels cursos de l’Estratègia Provincial és «atendre les principals necessitats de les persones desocupades i autònomes, així com de les empreses o pimes». Igualment, ha dit, «cal tenir en compte que el context actual està transformant els entorns laborals i les demandes professionals i per això reforcem la nostra atenció a les persones en situació de desocupació o ERTO mitjançant la programació de 84 accions formatives destinades exclusivament a persones en cerca activa de treball».

Entre els cursos que més han demandat les entitats locals, destaquen tots aquells relacionats amb les competències digitals, com ara el d’ “Alfabetització informàtica per a l’ocupació” o “Aprén a dissenyar el teu CV amb Canva”. També han tingut molt bon acolliment els cursos de competències professionals, com el “Curs bàsic de plataformes elevadores mòbils de personal (PEMP)” i de competències lingüístiques com “Engonals per a la promoció turística local”.

Totes les persones interessades a participar podran consultar l’oferta formativa en l’Agenda Provincial de Diputació de Castelló, disponible en www.dipcas.es, a través del seu ajuntament o bé a través de correu electrònic a l’adreça formacionempleo@dipcas.es.