Aquest diumenge torna el Trail a Vistabella

275
PUBLICITAT

Nota de premsa de Penyagolosa Trails

Tot preparat per a la catorzena edició de la Cursa per Muntanya de Vistabella, que es celebrarà el proper diumenge 1 d’agost i que aconseguirà reunir 450 corredors vinguts de tota la geografia nacional.

La prova, organitzada en col·laboració per l’Ajuntament i el Club de Muntanya de la població, juntament amb el patrocini de la Diputació Provincial, decidirà els Campions Autonòmics de Curses per Muntanya de la Comunitat Valenciana i, a més, és prova puntuable per a les Skyrunner Spain -Andorra Series.

Amb un recorregut de 28 km. i 1.500 metres de desnivell positiu, portarà els corredors a transitar pels bells paratges d’aquesta població castellonenca, endinsant-se al cor de Parc Natural de Penyagolosa, no sense abans passar per la majestuosa Serra Batalla, deixant per al final la complicada zona del Mas de l’Albagues.

Quant als favorits de la competició, el tres vegades campió de món de Trail, Luis Alberto Hernando, torna a Sant Joan de Penyagolosa on va obtenir el tro ​​mundial en 2018. Davant tindrà a rivals de la talla de Miguel Caballero i Pablo Villalobos, sense oblidar els corredors provincials Cristóbal Adell, Jonathan Rogla, Ramón Recatalá o l’actual campió de la Lliga FEMECV, Adil Moussoui.

I per si fos poc, també parteixen com a favorits els joves valors com Guillermo Albert, Daniel Castillo, Abel Carretero o el castellonenc Ricardo Xerta que es troba en un magnífic estat de forma que l’ha portat a ocupar la segona plaça a la Copa del Món de Skyrunning, amb brillants actuacions en les proves celebrades fins al moment.

En categoria femenina, s’espera una bonica lluita per alçar-se amb la victòria de la prova. A la guanyadora de la passada edició Júlia Font, s’uneixen corredores com Eva Mesado, Xari Adrián, Patricia Barreda, Silvia Miralles, Àngels Centelles, o les últimes campiones autonòmiques de Quilòmetre Vertical Maria Fuentes, Tamara Canet o Maria Beltrán.

D’aquesta lluita poden beneficiar-se la corredora local Maria Obrero, amb una motivació extra per aconseguir una victòria i un campionat en les sendes i camins que l’han vist créixer com a esportista.

A aquest cartell, s’uniran centenars de corredors populars, amb l’únic objectiu de gaudir de la muntanya, de l’esport i d’una magnífic matí dominical, però sempre intentant no perdre aquest àpex competitiu que atorga el penjar-se un dorsal.

Amb tots aquests ingredients i amb una població de poc més de 300 habitants que viu bolcada per i per a la seva carrera, ho tenen tot disposat perquè no falti cap detall.

Com a aperitiu, el dissabte a la vesprada es celebrarà la Sport HG Kids, cursa no competitiva on els protagonistes seran prop de mig centenar de xiquets i xiquetes, l’objectiu és la promoció i divulgació de les curses per muntanya entre els més menuts de la casa i que tancarà la segona edició de la Dipcas Trail Kids, que s’ha vingut disputant a Vilafamés, Borriol i Catí a les últimes setmanes.

Protocol COVID

Aquesta no serà una edició més d’aquesta consolidada prova, ja el passat mes d’abril es va celebrar una assemblea de socis i voluntaris, en la qual van decidir per unanimitat la celebració de la prova si es reunien les condicions sanitàries arribat el mes d’agost; una aposta d’una població per l’esport, la natura, el turisme, etc., però sabent-se adaptar a les necessitats sanitàries i restriccions de públic que exigia la situació actual.

Des de l’organització s’han pres diverses mesures per vetllar per la seguretat dels participants, voluntaris i població en general. Per això, s’ha traslladat la zona de sortida de meta als afores de la localitat, per minimitzar la interacció social i disposar d’un major espai per respectar la distància de seguretat, així com la reducció del nombre de participants en la prova.

A més de l’obligació de l’ús de màscara en els diferents punts de control i de meta, un grup de voluntaris COVID s’encarregarà que tots els participants de l’esdeveniment compleixin les mesures implementades en el protocol sanitari.