Nota de premsa de Penyagolosa Trails

Sestao Alpino y Tierra Trágame campeones de España de Clubes FEDME

A la localitat castellonenca de Vistabella del Maestrat s’ha celebrat el seua tradicional Cursa per Muntanya, que aconseguia la seua onzena edició. La competició per tercer any consecutiu formava part del calendari de la Federació Espanyola d’Esports de Muntanya i d’Escalada (FEDME), acollint el Campionat d’Espanya de Clubs Gran Premi Buff Scott, en la qual han participat 54 clubs, consolidant la competició més novell de les curses per muntanya.

Als prop de 700 corredors inscrits, cal sumar els més de 3.500 visitants que s’han acostat a la localitat per gaudir de la Cursa i que havien esgotat les places hoteleres de la comarca des de feia ja uns mesos, que han aconseguit un autèntic ambient de festa durant tota la jornada.

En l’aspecte esportiu i en categoria masculina s’ha viscut una cursa molt disputada que només s’ha decidit en els últims quilòmetres, on el corredor alacantí Antonio Martínez s’ha endut la victòria amb un temps de 2h 18min 08 seg. Mario Olmedo ha realitzat una espectacular remuntant acabant en una meritòria segona plaça. Completava el podi Pepe Muñoz, que s’ha imposat als corredors locals Cristóbal Adell i Albert Ferrer, en una gran segona meitat de carrera.

Sheila Avilés ha estat la clara dominadora de la prova en categoria femenina, aconseguint un còmode avantatge en els primers quilòmetres que ha sabut mantenir durant tot el recorregut amb un crono de 2h 45min 45seg. La navarresa Laura Sola i la corredora basca Marta han ocupat la segona i tercera plaça respectivament.

Però l’al·licient de la prova era a la competició per clubs, on el Sestao Alpí, ha confirmat el seu domini en l’especialitat a convertir-se en Vistabella a campió d’Espanya per vuitena ocasió. En categoria femenina era les madrilenyes del Terra Trágame les que es portaven el títol.

La Cursa per Muntanya de Vistabella tanca una nova edició que li ha permès consolidar-se al món del trail nacional i on més de la meitat dels participants procedien de fora de la província. Només un exèrcit de més de 200 voluntaris, en una població que supera en poc més de 300 seu padró municipal, donen compte de la passió per la Cursa de tots i cadascun dels habitants de Vistabella i fan possible que Vistabella continue sent Vistabella