Albocàsser, Morella i Atzeneta seus de la Trobada Esportiva de la Diputació

651
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

La Diputació de Castelló, a través de l’àrea d’Esports i de Relacions Internacionals, ha organitzat, amb motiu de la Setmana Europea de l’Esport, la Trobada Esportiva a les comarques de Castelló que tindrà lloc del 23 al 30 de setembre a les localitats de Morella, Albocàsser, Atzeneta, Montanejos i Jérica en horari de vesprada. A més, aquesta activitat s’engloba dins de la programació prevista pel bicentenari de la Diputació de Castelló.

L’activitat consistirà a reunir a l’alumnat d’educació primària a les instal·lacions esportives dels municipis abans esmenats i, mitjançant el treball de tècnics i esportistes d’elit de la província, donar a conéixer els esports que practiquen. Tot açò envoltat dins d’un matí de convivència, valors i hàbits alimentaris saludables.

La Setmana Europea de l’Esport és una iniciativa de la Comissió Europea que s’està realitzant des de l’any 2015 amb l’objectiu de combatre el sedentarisme. La diputada provincial d’Esports, Tania Baños, ha assenyalat que la finalitat d’aquesta iniciativa és “implicar a tots els estaments socials perquè organitzen accions que fomenten l’activitat física i els hàbits alimentaris de forma saludable en la població”.

Per la seua part, el diputat de Promoció Econòmica, Ocupació i Relacions Internacionals, Pau Ferrando, ha defensat que gràcies a iniciatives com la Setmana Europea de l’Esport “hem aprés que l’activitat física juga un paper fonamental en la prevenció de malalties i, per això, cal integrar-les en els plans educatius de manera transversal, per tal d’avançar cap a una societat amb hàbits més saludables”.

Entre les activitats que es proposen per a dur a terme trobem el desenvolupament d’activitats físiques que impliquen a un gran nombre d’alumnes pel que la proposta a fer per la Diputació de Castelló durant aquest any ha estat aquesta trobada esportiva a les comarques de Castelló on es donen a conéixer els diferents esports i els hàbits saludables.

Baños ha recordat que, a més, durant 2022 s’està commemorant l’Any Europeu de la Joventut pel que es pretén intensificar les accions encaminades a combatre l’obesitat i el sedentarisme en la joventut, un fenomen que no deixa d’incrementar-se any rere any.