Així va ser el cap de setmana de la Penya Taurina a Vilafranca

69
PUBLICITAT

Aquest passat cap de setmana, la Penya Taurina de Vilafranca ha organitzat la seua festa anual, una cita que s’ha vingut consolidant al calendari festiu el primer cap de setmana del mes de juny. El recinte era el d’aquests últims anys, la Plaça de la Constitució, on s’ubicaven els corrals portàtils així com alguns dels cadafals de les penyes i grups d’amics.

Així el divendres l’activitats començava amb un bou embolat infantil, que va comptar amb entrada del caixó incluida. Després, s’embolaven quatre bous dels germans Bellés de la Torre d’Embesora amb la participació de les quadrilles Vilafranca, Benassal&Iglesuela, La Contornà Alto Mijares i El Piló de Culla. L’esdeveniment musical que tanca el divendres sempre sol comptar amb molt bona resposta de públic. Després de dos anys amb l’actuació de Triband, enguany des de la Penya Taurina es va apostar per fer un homenatge a les nits de festa a Vilafranca durant els 90 i principis dels 2000, amb el tribut a Disco Peüc i Audio Manyà. Així David “Pájaro, Javi “Tato”, Victor “Tatito”, Damián “Manchu” i David “Bolàs” van anar punxant la música que sonava aquells anys.

El dissabte s’iniciava amb un corro de vaques dels germans Bellés i després tenia lloc la prova del bou “Sastre” amb guarisme 9, de la ramaderia Sancho Dávila adquirita a La Carrasca de Culla. La xaranga local Herederos del Conyac va ficar la nota musical al dissabte taurí. Seguidament tenia lloc el dinar de socis al Parador de Festes, a càrrec del càtering Lidón de L’Alcora. Enguany la Penya Taurina i Amics del Corro s’han fusionat, arribant a ser 110 persones al dinar. Per la vesprada, el protagonisme era per a la ramaderia alacantina La Paloma. Una vegada acabat el corro, es va fer un tardeo amb el grup Rumba 13. A l’hora de sopar, la Penya Taurina va preparar vora 700 entrepans i es va projectar la final de la Champions League al Parador. La nit va acabar amb l’embolada de Sastre i al Parador actuarien el grup Los Simples i la discomòbil Disconight.