Agricultura presenta el ‘Portal Agrari’, un únic punt d’informació, assessorament i interacció amb el sector agrícola

333
PUBLICITAT

La consellera d’Agricultura, Isaura Navarro, ha presentat mateix el Portal Agrari de la Comunitat Valenciana i ha explicat que “es tracta d’una eina indispensable i innovadora pensada exclusivament per a l’agricultor, per a facilitar i convertir tota eixa tradicional documentació i burocràcia farragosa en únic punt de referència on trobar tota la informació, ajudes, tràmits, novetats i resoldre dubtes”.

Navarro ha indicat que suposa el començament d’una nova manera de comunicació i interacció contínua entre l’administració i el sector agrari que suposa “una porta oberta amb la Conselleria gràcies a la tecnologia, i tot accessible amb pocs clicks i des de casa”. Aquest, respon a una demanda del sector per accedir de manera més dinàmica i ràpida a tot tipus d’informació que afecta al món agrari.

A més, el nou portal naix també amb la col·laboració de la Conselleria d’Hisenda a través de la Direcció General Tecnologies de la Informació i las Comunicacions (DGTIC), amb l’objectiu d’aprofitar les eines de digitalització i modernització actual i facilitar l’accés a ajudes, formació, les últimes noticies en investigació o assessorament sobre tot tipus d’aspectes relacionats amb el món rural i agrari, i especialment amb l’entrada en vigor de la nova Política Agrària Comuna (PAC).

La plataforma, que estarà activa a partir de aquest dijous, inclou un espai personal on totes aquelles persones i entitats que hagen comunicat informació a la Conselleria d’Agricultura, puguen consultar i contrastar les dades que han aportat. Es tracta d’un format interactiu pioner en la comunicació entre la ciutadania i l’administració.

Així mateix, el Portal Agrari permet acollir un gran volum de dades i estructures de coneixement basades en informació de l’entorn, accessible, directa i interactiva, com per exemple un big data per desenvolupar eines d’intel·ligència artificial o la construcció de cartografia rural i mediambiental.

Per altra banda, durant la presentació, en la que també han participat la directora general de Política Agrària Comú, Maite Cháfer i el sotsecretari de la Conselleria, Juan Vicente Santos, s’ha explicat que properament s’inclourà també informació relativa a la ramaderia i pesca i s’està treballant en paral·lel en altres iniciatives d’innovació i transformació digital com l’Oficina Virtual Veterinària (OVV) o l’ALCUEMP, l’aplicació web per a la tramitació d’activitats de formació per a l’obtenció del carnet d’usuaris de productes fitosanitaris.