Agricultura destina prop d’un milió d’euros a potenciar la producció, transformació i consum de productes agrícoles i ramaders ecològics

654
Conselleria Agricultura
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Generalitat Valenciana

– Aquestes ajudes s’emmarquen en l’I Pla Valencià de Producció Ecològica 2016-2020

– Ofereix als consumidors i consumidores, a través del sistema de control i certificació, la garantia de la presència d’una sèrie d’atributs de valor en el producte

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica destina per a l’any 2020 un total de 990.000 euros en ajudes per a potenciar la producció, transformació i consum dels productes agrícoles i ramaders ecològics en la Comunitat Valenciana, la qual cosa suposa un instrument a favor de la competitivitat en el sector agrari.

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat la resolució de la conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica per la qual es convoquen per a l’exercici 2020, ajudes per al suport a la certificació de la producció ecològica en la Comunitat Valenciana, en el marc de l’I Pla Valencià de Producció Ecològica 2016-2020.

Aquestes ajudes permeten oferir als consumidors i consumidores, gràcies al sistema de control i certificació, la garantia objectiva de la presència d’una sèrie d’atributs de valor en el producte, que el qualifiquen com a ecològic.

El sector ecològic en la Comunitat Valenciana està experimentat una tendència creixent. En l’últim exercici el volum de negoci aconsegueix els 516 milions d’euros, 66 més respecte a l’anterior.

El nombre d’operadors ha augmentat un 38,7 % i el de productors un 34,1 % des de l’any 2016, data en la qual es va posar en marxa l’I Pla Valencià de Producció Ecològica. Així mateix la superfície certificada d’explotació també ha crescut significativament i se situa actualment en quasi 128.000 hectàrees.

Aquestes dades, extrets de l’Informe Anual de Producció Ecològica 2019, evidencien l’eficàcia i gran resposta de la posada en marxa del Pla de Producció Ecològica impulsat per la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

La subvenció publicada hui va dirigida a persones físiques o jurídiques inscrites en el Registre d’Operadors Titulars d’Explotacions Agropecuàries (Registre de Productors) o en el Registre d’Operacions Titulars d’Empreses d’Elaboració, Manipulació, Envasament, Emmagatzematge, Exportació, o Comercialització de Productes Ecològics (Registre d’Empreses).

Pel que fa als terminis de presentació de sol·licituds, es comptaran 15 dies hàbils a partir de l’endemà de publicar-se en el DOGV, però tal com es disposa en la disposició de 14 de març que declara l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19, els terminis es tramitaran efectivament en el moment en el qual es reprenga el còmput.