‘Ací som present’, joves, participació i arrelament

103
PUBLICITAT

La segona trobada del projecte ‘Ací som present’ va arribar el passat dilluns a Vilafranca. Amb diferents experiències de participació en el territori valencià es va donar a conéixer als joves diferents camins per a agafar en un futur en el seu territori.

Aquest projecte es desenvolupa dins de l’IES de Vilafranca i, també, fora d’ell. Va dirigit a joves de 1r i 2n de batxillerat del municipi i de la comarca dels Ports. “Aquest tipus de projectes es realitzen amb la finalitat de mantindre un arrelament amb el poble i de què la joventut tinga o descobrisca motius per a poder quedar-se en ell”, conta Zaira Fabregat, membre de l’organització d”Ací som present’.

Així mateix, es fa una recerca de les necessitats dels i les joves més grans i es tracten de resoldre aquestes mitjançant la formació no formal, l’ocupació i la participació. Amb aquesta trobada s’ha arribat a la recta final del projecte “Ací som present”. Anteriorment, es va treballar la sessió de formació i la d’ocupació, i el dilluns es va tancar amb la sessió de participació.

Durant aquesta última trobada, l’alumnat de primer i segon de batxillerat va rebre la visita de diferents representants d’Associacions i grups de joves actius de diferents localitats de la zona, província i comunitat, entre elles estava el Grup d’Animació La Xalera, la majoralia de Sant Cristòbal 2024 de Vilafranca, el Casal Jove d’Atzaneta, l’Aplec dels Ports, el Grup de Corresponsals Jove de Vila-real, i molts més membres de diverses associacions que mantenen viu el territori.

“Va ser una jornada per trobar diferents iniciatives que ofereixen a la joventut noves formes d’intervenció en els seus municipis” afirma Zaira Fabregat. Els i les membres dels grups van donar a conéixer diversos tipus de participació en el municipi, es va donar valor a les seues experiències i es van ficar a l’abast dels i les joves.