A subasta les trufes, pastures i apicultura de Vallivana

567
PUBLICITAT

També finalitzaran prompte les adjudicacions dels monts Boalar d’Ortells, Carrascals, Pereroles i Herbeset

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

El pròxim 30 de setembre del 2019 finalitza el termini per aprofitar els pastos, trufes i apícola del mont de Vallivana a Morella i eixirà a subhasta de nou. D’aquesta manera, durant aquesta setmana es publicarà en el Bulletí Oficial de la Província, la qual cosa obrirà el termini per a presentar les pliques durant 15 dies hàbils des de la publicació en aquest.

L’objectiu d’aquestes subhastes és adjudicar de nou, durant el mes d’agost, i continuar aprofitant els recursos del mont de Vallivana. Així, la subhasta de les pastures començarà amb 21.080 euros anuals a l’alça i una capacitat de 150 UGM que no podrà ser bobí brau i per cinc anys, les trufes a partir 4.000 euros anuals a l’alça i una capacitat de 20 quilograms i per cinc anys i l’aprofitament apícola per 600 euros anuals a l’alça i una capacitat de 300 caixes i per cinc anys. També se subhastarà l’aprofitament apícola del mont de Boalar d’Ortells per 150 euros i una capacitat de 60 ruscs per cinc anys.

El regidor de Monts i Camins Públics, Joel Pascual, ha explicat que “les adjudicacions d’explotació dels monts públics estan a punt de finalitzar i es subhastaran de nou per a aprofitar-les durant els pròxims anys”. Així, l’edil ha destacat que “la primera que s’acaba és la del mont de Vallivana, el 30 de setembre, per la qual cosa aquesta setmana s’ha de publicar al BOP i començar les subhastes per al nou període d’explotació”. Joel ha comentat que també estan a punt de finalitzar en els monts del Boalar d’Ortells, Carracscals, Pereroles i Herbeset”.

La resta d’aprofitaments dels monts públics a Morella finalitza en els pròxims mesos de manera que el mont Carracals té l’aprofitament de les trufes desert, les pastures finalitzen el 30 de setembre de l’any 2021 i la caça al mes d’abril del 2020 aproximadament. Les pastures al mont de Pereroles finalitzen el 30 de setembre de 2021 i la caça al mes d’abril del 2020 també. Finalment, el mont d’Herbeset finalitza les pastures el 30 de setembre del 2020 i la caça al mes d’’abril del mateix any.