El Partit Popular considera que els 32 anys de socialisme deixen Morella sense pla especial que en protegisca el patrimoni i 200 jaciments

41
PUBLICITAT

El pas del PSOE per l’Ajuntament de Morella ha deixat empremta després de 32 anys al capdavant de l’alcaldia. Un dels impactes “més greus” és la manca de compliment de la Llei de Patrimoni Cultural Valencià de 1998, que obligava el municipi a aprovar el Pla Especial de Protecció del seu Conjunt Històric i dels seus monuments.

Jesús Lecha, regidor del PP a l’Ajuntament de Morella, va assenyalar dijous passat en ple el PSOE “com el pitjor aliat de la nostra ciutat. Un municipi que des de fa dècades hauria d’haver estat protegit i que el socialisme va abandonar”.

L’absència d’un Pla Especial de Protecció i del Catàleg de Proteccions que s’hauria d’haver tramitat desempara un conjunt patrimonial “de primer ordre” perquè qui va governar durant més de tres dècades “va voler que fórem molt poc quan podríem haver estat molt més”.

Avui, el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) de Morella no recull l’existència de més de 200 jaciments arqueològics que han estat excavats i dels quals s’han obtingut vestigis únics a nivell mundial. “Tot aquest valor incalculable i singular que atresora Morella mai no va ser protegit perquè els que governaven estaven més ocupats a crear empreses satèl·lits per maquillar operacions econòmiques que a governar per defensar la nostra terra”. I prova d’això és que el PGOU vigent segueix sense revisar-se passades tres dècades de socialisme “quan la realitat que avui tenim és transcendentalment diferent de la de fa una dècada”.

Morella, a dalt de tot

Des del PP, “estem al costat dels qui governen en defensa de Morella”. I per aquest motiu “hem reivindicant al Senat, a través de la nostra representant, Susana Marqués, la inclusió del Parador de Morella als pressupostos del 2025”.

Una reclamació que ha prosperat a la Cambra Alta “i que ara desitgem també es reconegui al Congrés. Nosaltres tenim clar que Morella deu estar a dalt de tot. Però la diferència és que nosaltres treballem per fer-ho possible, amb acords a l’ajuntament i les Corts, mentre el PSOE sempre anteposa els seus interessos als dels veïns de la nostra ciutat”.