Agricultura destina 600.000 euros a agrupacions de defensa sanitària ramadera a la Comunitat Valenciana per al 2024

41
PUBLICITAT

La Conselleria d’Agricultura, Aigua, Ramaderia i Pesca destinarà gairebé 600.000 euros a agrupacions de defensa sanitària ramaderes de la Comunitat Valenciana per a l’exercici de 2024.

Aquestes ajudes, que es poden consultar al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), seran rebudes per un total de 71 agrupacions de defensa sanitària ramaderes de la Comunitat Valenciana, i tenen per objecte el desenvolupament de programes sanitaris que contribueixin a reduir la incidència o prevalença de les malalties del bestiar, així com per a la implantació de xarxes de vigilància epidemiològica.

Amb aquesta mesura es pretén garantir la prevenció, el control i l’eradicació de les malalties de més importància en els animals i la zoonosi per a la salut pública. A més de controlar el benestar animal, les condicions d’higiene i seguretat a les explotacions ramaderes de la Comunitat Valenciana.

També s’hi inclouen els ajuts destinats als costos de prevenció, control i eradicació de malalties animals o plagues vegetals, així com ajuts destinats a reparar els danys causats per malalties animals o plagues vegetals a les quals s’acull l’ordre de bases.

Els ajuts aniran dirigits a l’execució de programes sanitaris comuns, per a la prevenció o el control de malalties animals i la millora de la traçabilitat i la seguretat de les produccions, realitzades per les explotacions ramaderes de la Comunitat Valenciana.

Seran objecte d’ajuts les despeses de contractació de serveis veterinaris, adquisició de vacunes, serveis de neteja i desinfecció d’explotacions després de la declaració algun focus de malaltia, així com anàlisis pertanyents al programa sanitari de l’Associació de Defensa Sanitària Ramadera (ADSG) corresponent, així com programes sanitaris voluntaris proposats per la Direcció General de Producció Agrícola i Ramadera.

La millora de les condicions de sanitat animal és un factor fonamental en la viabilitat econòmica de les explotacions ramaderes i necessari per al manteniment i la millora de la salut pública.