Cultura, esport i formació a l’Agenda Activa vilafranquina d’octubre

49
PUBLICITAT

L’Ajuntament de Vilafranca ha presentat l’Agenda Activa del mes d’octubre on les experiències culturals, les activitats formatives i els actes esportius són els principals protagonistes. .

L’esdeveniment que protagonitza aquest mes d’octubre serà la festa de commemoració dels 25 anys del tancament del Centre de Formació Professional de Vilafranca. Es celebrarà el dia 5 i començarà amb una projecció audiovisual. Seguidament, s’inaugurarà l’exposició ‘Estudias o vas a la FP?’ i, després, es farà un vermut, un dinar i una discomòbil.

Durant tot el mes es podrà gaudir de diferents visites guiades. Les visites als monuments i els museus es faran en horari de tardor, és a dir, dimecres, dijous i diumenge a les 11.30 h i divendres i dissabte a les 11.30 h i a les 16.30 h. A més, també es faran visites guiades pel nucli històric. El dia 5 d’octubre es farà, com cada mes, la visita a la Covatina, dins del Pla de Posada en Valor de l’Art Rupestre del Museu de la Valltorta.

Al llarg del mes es realitzaran activitats formatives en les quals els i les assistents podran adquirir diferents coneixements sobre temes diversos. Els dilluns es duran a terme les classes de l’Aula per a Majors de la Seu dels Ports de l’UJI. També, al llarg del mes estarà oberta l’Escola de l’Escudella. Els dimecres es podrà aprendre jota vilafranquina. També els dimecres, hi haurà un taller de memòria històrica amb Lizbeth Robledo. Ruth Sancho oferirà els dies 4 i 18 un taller d’escriptura creativa. A més, els dies 22 i 30 es farà el taller ‘Un pas cap a la salut mental dels Ports’. Finalment, també hi haurà un club de lectura per a compartir coneixements.

Un aspecte que no falta en cap mes de l’any a Vilafranca és l’esport. El Club de Frontenis de Vilafranca s’enfrontarà el dia 19 al Jérica B. Així mateix, el Club de Futbol Vilafranca també tindrà el seu enfrontament de la lliga 3a FFCV al camp ‘El Serrito’, contra l’U.D Benassal.

La cultura s’aproparà aquest mes a Vilafranca de la mà de Vicent Andrés Estellés. Amb motiu del centenari de l’autor, el dia 9 s’inaugurarà un mural, pintat per l’artista local Javier Soligó, i es llegiran poemes. A més, a la vesprada, Artur Álvarez oferirà el concert ‘Estellés a ritme de blues’. Una altra activitat cultural estrella d’aquest mes serà la participació de la Unió Musical de Vilafranca al 44 Certamen de Bandes de Música de la Comunitat Valenciana, celebrat a l’auditori i Palau de les Arts de València.

El dia 18 d’octubre, a la biblioteca municipal es podrà aprendre a jugar a jocs de taula. L’endemà, Arturo i Maria, oferiran una sessió d’activació de l’ésser de llum. Entre els dies 24 i 27 d’octubre, es farà una trobada del voluntariat lingüístic universitari de la xarxa Lluís Vives. El divendres 25 la Cia. Paraules d’Aire oferirà el contacontes ‘Coses’ a la biblioteca.

Si alguna cosa no pot faltar en aquesta agenda activa és el cinema. El dia 6 es projectarà ‘Garfield’ i ‘Una vida no tan simple’. El pròxim diumenge, les projeccions seran ‘Wonka’ i ‘Saben aquell’. El 20 serà el torn de ‘El Rey León’ i ‘Tár’. I l’últim diumenge arribarà el moment de ‘El Arca de Noé’ i ‘Un amor’. A més, el 26 d’octubre, la Casa social acollirà la projecció, organitzada pel Club Excursionista de Vilafranca, de l’audiovisual ‘McKinley, la montaña más fría del mundo’. Aquesta anirà acompanyada d’una xarrada amb Pascual Fuester.

Finalment, el mes no pot acabar d’altra manera que amb la festa de Halloween i Tots Sants. A la biblioteca es faran activitats de decoració per a xiquets i xiquetes. Mentre que al CEIP es faran panellets de Tots Sants i la Festa de Halloween.