Vilafranca es concentra en el 8M per a reivindicar la igualtat i els drets de les dones

690
PUBLICITAT
  • Caminades solidàries, actuacions còmiques, jocs de taula i activitats escolars formen part de la programació

Una representació dels veïns i veïnes de Vilafranca es va concentrar ahir enfront de l’estàtua de la Dona Treballadora per a llegir un manifest reivindicatiu en favor de la igualtat i els drets de les dones. “Les dones són un pilar bàsic de la nostra societat. Històricament oblidades o apartades, no devem sinó estar unides i units per a enaltir aquest paper fonamental que realitzen les dones en tots els àmbits de la societat” afirma l’alcaldessa, Silvia Colom.

A més, de la façana de l’ajuntament es va penjar una pancarta en la qual es podia llegir ‘llibertat, igualtat, sororitat’ i es van repartir xapes del 8M. Totes dues creativitats van ser realitzades el passat dia 4 en un taller participatiu.

Les activitats pel 8M a Vilafranca continuaran durant tota aquesta setmana. Aquesta mateixa vesprada, a les 18h a la Casa Social tindrà lloc la xarrada ‘Per a presumir no cal patir’ a càrrec del Centre Dona Rural de Sant Mateu. El divendres la Biblioteca acollirà de 17h a 20h una sessió del joc de taula ‘Qui és ella?’. Així mateix, el dissabte el Teatre Carles Pons serà l’escenari des de les 18h de l’actuació còmica ‘ Dominas, chonis y princesas’ dirigida a públic jove i adult i guiada per Loles Serrano. Les activitats del Dia Internacional de la Dona finalitzaran el diumenge 13 amb una caminada de germanor patrocinada pel Grup de Dones de Vilafranca i que començarà a les 9.30h a l’ajuntament o a les 10h en La Parreta.

De la mateixa manera, ressaltar que els centres educatius i la residència de la tercera edat del municipi també estan realitzant activitats en pro de la igualtat.