46 nous positius de Covid-19 a Castelló

382

Nota de premsa Generalitat Valenciana

 • Quasi la meitat dels casos de coronavirus detectats durant el cap de setmana corresponen a persones d’entre 20 i 40 anys
 • Barceló: “Salut Pública i Assistència Sanitària continuen fent un treball fonamental però necessitem que la ciutadania siga responsable”
 • A hores d’ara, hi ha 81 persones ingressades amb coronavirus als hospitals valencians, 8 d’elles a l’UCI

La Comunitat Valenciana ha registrat des de l’actualització del passat divendres 330 nous casos per prova PCR, que situen la xifra total de positius en 12.781 persones. 114 dels nous casos s’han associat als diferents brots detectats en la Comunitat Valenciana. Ara mateix, 142 són considerats casos aïllats, però que poden ser associats a brots després de les investigacions que Salut Pública està duent a terme. Finalment, 74 són casos dels quals s’ha iniciat en les últimes hores la investigació de la seua traçabilitat.

De tots ells, el 45% corresponen a persones d’entre 20 i 40 anys. En aquest sentit, la consellera de Sanitat Univeral i Salut Pública, Ana Barceló, ha assenyalat que “Salut Pública i Assistència Sanitària continuen fent un treball fonamental per a mantindre la traçabilitat dels casos i els brots controlats”, però “necessitem, això sí, que la ciutadania siga responsable perquè els casos siguen els menys possibles”. Això, segons Barceló, “només ho aconseguirem seguint les recomanacions d’higiene personal, distància social i l’ús de la mascareta”.

Per províncies, el nombre de nous casos és aquest: 46 a Castelló (1.780 en total); 68 a la província d’Alacant (4.265 en total); 197 a la província de València (6.690 en total) i altres 19 casos sense assignar que se sumen a 27 casos anteriors.

D’altra banda, s’han donat 102 altes a pacients amb coronavirus, per la qual cosa el total de persones curades ascendeix a 18.037 persones: 2.564 a Castelló, 5.986 a Alacant i 9.486 a València, a més d’un cas no assignat.

D’aquesta manera, a hores d’ara hi ha actius 984 casos, la qual cosa suposa un 4,80% del total de positius.

Els hospitals valencians tenen, actualment, 81 persones ingressades: 11 a la província de Castelló, sense pacients a l’UCI; 17 a la província d’Alacant, d’elles 3 a l’UCI; i 53 a la província de València, 5 d’elles a l’UCI.

En l’última setmana no s’ha registrat cap defunció per coronavirus, per la qual cosa el total de defuncions es manté en 1.477 persones: 227 a la província de Castelló, 513 a la d’Alacant i 737 a la de València.

El nombre total de proves dutes a terme per a la detecció del coronavirus ascendeix a 560.121, de les quals 428.571 han sigut a través de PCR i 131.550 mitjançant test ràpid.

Actualització de la situació en residències

Les residències de la Comunitat Valenciana no registren cap defunció des del 25 de juny, per la qual cosa es compleixen 32 dies sense defuncions per coronavirus.

Ara mateix hi ha algun cas positiu en 8 centres: 1 a la província de Castelló, 1 a la d’Alacant i 6 a la província de València.

 • Residents nous positius: 12
 • Treballadors nous positius: 4
 • Residents morts: 0

A hores d’ara, es troben amb vigilància activa de control sanitari 2 residències a la Comunitat Valenciana: 0 a la província de Castelló, 0 a la província d’Alacant i 2 a la província de València.

Actualització brots de coronavirus

Nous brots:

 • València. Brot d’origen social. 6 casos
 • València. Brot d’origen social. 6 casos
 • València. Brot d’origen social. 3 casos
 • València. Brot relacionat amb l’oci nocturn. 11 casos
 • València. Brot d’origen en l’àmbit laboral. 4 casos
 • Museros. Brot d’origen familiar. 4 casos
 • Sueca. Brot d’origen social. 7 casos
 • Alfàs del Pi. Brot d’origen social. 5 casos
 • Mislata. Brot relacionat amb l’oci nocturn. 5 casos

Brots anteriors:

 • València. Respecte a un brot d’origen social en el qual es comptabilitzaven 4 casos, cal sumar 1 més, per la qual cosa el total són 5 positius.

A l’Hospital General d’Alacant s’ha realitzat la prova PCR a 79 migrants que van arribar durant el cap de setmana a la costa alacantina. De tots ells, 4 han donat positiu en coronavirus i s’han quedat aïllats a l’Hospital.