40 anys dels retratistes de Vilafranca

160
PUBLICITAT

Les Sales Gòtiques de l’Ajuntament de Vilafranca van acollir la inauguració de l’exposició ’40 anys del Grup Fotogràfic’ aquestes festes. Amb motiu del seu 40 aniversari, aquestes sales, junt amb diferents façanes del casc antic del poble, es van omplir de fotografies recuperades de principis dels anys 80.

Ignasi Llopis, un dels fundadors d’aquest grup, conta com va sorgir la idea de la realització d’aquesta exposició, afirma que “rebuscant entre capses, ens van eixir unes fotografies de diferents anys, entre ells el 1983, i vam considerar oportú recordar les fotografies d’aquest any, ja que feia 40 anys d’elles”. Pensada la idea, es van ajuntar alguns dels que formaven part del grup fotogràfic durant aquelles èpoques i van pensar una forma de recordar aquells temps, amb una exposició que actuara com a homenatge.

L’exposició recull fotografia documental, de carrer, que reflecteix la vida quotidiana del dia a dia en aquella època. Les imatges que ocupen les façanes, a més, van acompanyades d’una xicoteta explicació que va a l’espectador entendre millor aquella fotografia. A més, arreu de l’exposició també es pot trobar el material fotogràfic amb el qual es treballava en aquell temps, com càmeres analògiques, negatius, i tot el que es necessitava per al revelatge analògic de l’època.

“Per a fer l’exposició hem agarrat aquelles fotografies que teníem arxivades, les hem seleccionades i les hem col·locat a la sala d’exposicions de l’antic ajuntament. Després, també hem ficat una mostra de com es portava a terme el revelatge, perquè es done a conéixer com es treballava”, conta Ignasi Llopis. “A més, hem fet unes fotografies ampliades que hem ficat a les façanes del carrer de dalt (Abadia) i el carrer de baix (Sant Roc), que pensem que li donen vida al poble i que fan reviure records d’altres èpoques”, afirma el que és un dels fundadors del grup.

Així doncs, veïns i veïnes de Vilafranca poden continuar visitant aquesta exposició, que estarà disponible fins al 24 de setembre. Així, es pot conéixer com era la vida en aquella època gràcies als fotògrafs que, fa 40 anys, van capturar aquests instants i els van guardar, per a poder mostrar-los al poble molts anys després i aportar una visió desconeguda per a alguns. Aquest grup de persones que es va ajuntar per a fer fotografies de manera altruista, ara permet que el poble recorde la seua vida.