2,25 milions per a les arees industrials del Baix Maestrat, Alt Maestrat i Els Ports

291
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Generalitat Valenciana

-Les ajudes van dirigides als ajuntaments de les comarques dels Ports, l’Alt i Baix Maestrat, la Safor, Vega Baixa, el Comtat, l’Alcoià i la Vall d’Albaida.

– L’IVACE donarà suport fins al 100% de les despeses subvencionables dels projectes i el termini per presentar les sol·licituds és del 27 de març fins al 19 d’abril

La Conselleria d’Economia Sostenible, a través de l’IVACE, ha llançat la primera convocatòria d’ajudes per a la millora, modernització i dotació d’infraestructures i serveis als polígons, àrees industrials i enclavaments tecnològics en el marc del seu pla de reindustrialització previst per al període 2017-2019.

Estos ajuts van dirigides als ajuntaments. El pressupost d’enguany puja a 16,5 milions d’euros i ajudarà a millorar els 122 polígons que en l’actualitat hi ha registrats a les comarques dels Ports, l’Alt i Baix Maestrat, la Safor, La Vega Baixa, el Comtat, l’ Alcoià i la Vall Albaida. Del pressupost global, 2.215,000 euros es destinen a les comarques dels Ports, l’Alt i Baix Maestrat; 2.215.000 euros per a la comarca de la Vega Baixa; 2.215.000 euros per a la comarca de la Safor, i 9.950.000 euros per a les comarques del Comtat, l’Alcoià i la Vall d`Albaida.

A través d’esta convocatòria, el IVACE dóna suport a la implantació de fibra òptica i altres telecomunicacions, la millora del transport públic (carril bici, passarel·les vianants etc.), l’ampliació o creació de depuradores, les millores d’enllumenat públic, generació d’energia renovable i zones verdes, la implantació d’ecoparcs així com la millora de subministraments d’aigua i gas.

L’ajuda de l’Institut Valencià de Competitivitat empresarial és del 100% dels costos subvencionables. Cada ajuntament pot presentar un únic projecte, independentment que aquest contingui diverses de les accions de millora recolzades pel IVACE. El termini per presentar les sol·licituds és del 27 de març al 19 d’abril.

Pla de Reindustrialització

La convocatòria d’ajuts de millora de parcs empresarials, publicada al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, és una de les mesures que la Conselleria d’Economia Sostenible ha contemplant en el seu pla de reindustrialització per al període 2017-2020. Este pla té com a objectiu vertebrar el territori, revitalitzar les comarques i oferir a les empreses les millors infraestructures i instruments per ser més competitius. Cada any estos ajuts es destinaran a comarques diferents perquè en 2019 tot la Comunitat compte amb àrees industrials de qualitat.

Mapa de Sòl Industrial

Una altra acció complementària és el Mapa de Sòl Industrial de la Comunitat Valenciana que ajudarà a promocionar del sòl industrial disponible a tota la Comunitat Valenciana. Es tracta d’una eina oberta a l’espera que tots els ajuntaments de la Comunitat formalitzen els seus polígons.

En l’actualitat, el mapa inclou informació de 303 polígons i permet a qualsevol interessat en instal·lar-se a la Comunitat localitzar aquells sòls industrials que, per infraestructures, serveis o localització, millor s’ajusten a les seues necessitats, i li pot guiar en la implantació del seu nou projecte.

El Mapa de Sòl Industrial, desenvolupat conjuntament pel IVACE i l’Institut Cartogràfic de Valenciana, està enfocat a emprenedors, nous projectes empresarials, empreses en expansió, associacions, federacions de polígons, universitats ia la pròpia Administració perquè pugui treballar sobre dades el més aproximats a la realitat per obtenir xifres i conclusions.