2 nous positius de COVDID-19 a Castelló

284

Nota de premsa Generalitat Valenciana

  • Les províncies de València i Castelló ja no tenen pacients a l’UCI per COVID-19
  • La Comunitat Valenciana registra una nova jornada sense morts per coronavirus
  • Barceló: “Són dades que conviden a l’esperança, però també a continuar sent prudents”

Les províncies de València i Castelló ja no tenen pacients en les unitats de vigilància intensiva per coronavirus, una notícia que la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha considerat molt positiva: “Són dades que conviden a l’esperança, però sense oblidar que hem de continuar sent prudents. Només així aconseguirem mantindre-ho i fixar la senda de lluita contra el virus”.

En aquesta línia, els hospitals valencians compten a hores d’ara amb 53 persones ingressades: 7 a la província de Castelló, sense pacients a l’UCI; 18 a la província d’Alacant, d’elles 4 a l’UCI; i 28 a la província de València, sense pacients a l’UCI.

D’altra banda, la Comunitat Valenciana ha registrat en les últimes 24 hores un total de 46 altes a pacients amb coronavirus, per la qual cosa el total de persones curades ascendeix ja a 17.134 persones. Per províncies: 2.414 a Castelló, 5.726 a Alacant i 8.993 a València, a les quals s’ha de sumar 1 alta a desplaçats.

A més, s’han confirmat 16 casos nous, que situen la xifra total en 11.705 persones: 2 a Castelló (1.642 en total); 5 a la província d’Alacant (3.997 en total); 8 a la província de València (6.063 en total); i un cas més no assignat. A més, cal sumar 2 no assignats anteriors.

D’aquesta manera, en aquests moments queden actius 288 casos, la qual cosa suposa un 1,52% del total de positius.

No s’ha notificat cap defunció per coronavirus, per la qual cosa el número total es manté en 1.476 persones. Per províncies: 227 a la província de Castelló, 512 a la d’Alacant i 737 a la província de València.

El nombre total de proves dutes a terme per a la detecció del coronavirus ha sigut 479.687 de les quals 353.324 han sigut a través de PCR i 126.363 a través de test ràpid.

Actualització de la situació en residències

Ara mateix hi ha algun cas positiu en 8 centres (1 a la província de Castelló, 1 a la d’Alacant i 6 a la província de València).

· Residents nous positius: 2
· Personal nou positiu: 0
· Residents que han mort: 0

En aquests moments, es troben amb vigilància activa de control sanitari 3 residències a la Comunitat Valenciana: 0 a la província de Castelló, 1 a la província d’Alacant i 2 a la província de València.

Actualització brots de coronavirus

Salut Pública continua realitzant l’estudi de contactes en el brot declarat a la ciutat de Castelló. No s’ha confirmat cap positiu més fins al moment, per la qual cosa es manté en 31 el total de persones afectades.

Respecte al brot de l’empresa de Rafelbunyol, es continuen realitzant proves PCR per a descartar possibles casos en aquelles persones que comparteixen zones comunes amb unes altres que han donat positiu.

Del brot únic familiar de Burjassot, totes les proves realitzades en el seguiment de contactes han sigut negatives.

En la localitat de Llíria s’ha detectat un brot de 3 casos que correspon a una família que es troba en aquests moments aïllada al seu domicili.

D’altra banda, les quatre proves PCR que s’han realitzat als contactes de la funcionària de la Conselleria de Justícia han donat negatiu. Salut Pública ampliarà la investigació per a descartar nous casos.

A València hi ha, d’una banda, 4 positius en un pis d’acollida i, per un altre, han donat positiu els cinc membres d’una mateixa família.

Finalment, en un centre d’acollida de persones refugiades a Cullera, hi ha tres casos positius.